ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στου Ζωγράφου, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις ιατροδικαστή περί σεξουαλικής κακοποίησης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νικόλαο Καρακούκη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την επιστημονική του έκθεση μετά την ιατροδικαστική εξέταση στο 11μηνο βρέφος έστειλε την Τρίτη (18/02) στις δικαστικές Αρχές ο ιατροδικαστής, που εξέτασε τη Δευτέρα το νεκρό παιδί από τη Συρία.

Στην έκθεσή του, δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «σεξουαλική» και ενώ περιγράφει σημάδια κακοποίησης στο 11μηνο βρέφος, αποφεύγει να τα χαρακτηρίσει σεξουαλικά -παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ιατροδικαστής σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες μίλησε για «πρωτόγνωρη σεξουαλική κακοποίηση στα ελληνικά χρονικά».

Από την πρώτη στιγμή, η μητέρα του παιδιού είχε υποστηρίξει ότι πολλές φορές χρειαζόταν να χορηγεί θεραπεία με μορφή υπόθετου στο βρέφος, την ώρα μάλιστα, που είχε σπασμούς και έντονες κρίσεις.

Ο θεράπων, μάλιστα, ιατρός είχε δώσει κατάθεση και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ναι, θα ήταν πιθανό τα σημάδια αυτά στο παιδί να έχουν δημιουργηθεί από τον τρόπο χορήγησης της θεραπείας αν μάλιστα είναι συχνή και δεν γινόταν με το σωστό τρόπο».

Την ίδια ώρα, είναι αρνητικά τα αποτελέσματα και της εξέτασης DNΑ στον πατέρα αλλά και τον άλλο άνδρα που έμενε στο ίδιο διαμέρισμα ενώ από την πρώτη στιγμή είχε γίνει εξέταση και στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, στα οποία δεν είχε εντοπιστεί κανένα ίχνος κακοποίησης.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο συμπέρασμα της έκθεσης, που φέρει χθεσινή ημερομηνία:

«Το ανωτέρω βρέφος σήμερα 1) δεν φέρει κακώσεις σώματος, 2) ο παρθενικός υμένας εν διαπλάσει, δε φέρει κακώσεις, 3) στην είσοδο του πρωκτού και στην περιπρωκτική χώρα παρατηρούνται σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος τινός οργάνου».

Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως: «Η αιτία θανάτου του ανωτέρω βρέφους θα προσδιοριστεί μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας – νεκροτομής».

«Βιαστικό το πρώτο πόρισμα για το βρέφος»

Στην υπόθεση με το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου «δεν τηρήθηκε το ιατροδικαστικό πρωτόκολλο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Δρ. Γρηγόρη Λέων.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, στη συγκεκριμένη υπόθεση «δεν τηρήθηκαν οι κανόνες, δηλαδή το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης και δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό. Μου έκανε και εμένα εντύπωση το τόσο βιαστικό πρώτο πόρισμα, γιατί έτσι στιγματίζεται μια οικογένεια», ενώ πρόσθεσε πως «αν κριθεί, ότι υπήρξε παράπτωμα μπορεί να έχουν κάποια πειθαρχική ποινή».

Δημόσια συγγνώμη από τον ιατροδικαστή ζητά η οικογένεια

Να απολογηθεί δημοσίως ο ιατροδικαστής, ζητά η οικογένεια του βρέφους.

«Ούτε μηνύσεις, ούτε τίποτα. Με την προϋπόθεση να βγει ο Μπουσιάνης και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Εάν το κάνει εμείς θα σταματήσουμε εκεί, αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Ανουάρ Μπακρί μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δόξα τω Θεώ έλαμψε η αλήθεια, από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο πατέρας, που έκανε λόγο για «διπλό χτύπημα» αφού όχι μόνο έχασε το κοριτσάκι του, αλλά κατηγορήθηκε και για το βιασμό του.

Ο πατέρας ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για την επιμονή τους να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» για την πτήση MH370: «Ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου αυτοκτόνησε»

Μάρθα Καραγιάννη: Αποκάλυψη! Η διάγνωση για την υγεία της ηθοποιού