ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Ελεύθερος ο οδηγός της «Corvette» μετά την κατάθεσή του - Τι είπε στις Αρχές

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Ελεύθερος ο οδηγός της «Corvette» μετά την κατάθεσή του - Τι είπε στις Αρχές

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στους αστυνομικούς, ο ιδιοκτήτης και οδηγός της πολυτελούς μαύρης «Corvette», που τα ξημερώματα της Τετάρτης παρέσυρε και σκότωσε στη Γλυφάδα 25χρονο μοτοσικλετιστή.

Ο άνδρας παρουσιάστηκε και παραδόθηκε μαζί με την δικηγόρο του στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε σε αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής στο Ελληνικό αφότου είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Η δικογραφία πρόκειται να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

«Ούτε κατάλαβα πώς έγινε»

Ο 40χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος παρέσυρε και εγκατέλειψε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή Νάσο Καρανίκα στην περιοχή της Γλυφάδας, είπε στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν σε κατάσταση σοκ ενώ παράλληλα υποστήριξε πως «δεν κατάλαβε πώς έγινε».

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι: «Έπαθα σοκ και γι' αυτό εξαφανίστηκα. Ούτε κατάλαβα πώς έγινε. Αυτό που μόνο κατάλαβα είναι ότι ήμουν πολύ σοκαρισμένος».

Ο οδηγός της πανάκριβης Corvette παρουσιάστηκε και παραδόθηκε μαζί με την δικηγόρο του στο αστυνομικό τμήμα.

Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας για να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρους του.

Ο 40χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς της Τροχαίας πώς έγινε το τροχαίο και απέδωσε πολλές φορές την απόφασή του να εγκαταλείψει τον νεαρό που είχε χτυπήσει και σκοτώσει στο σοκ της στιγμής.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου ο οποίος ασχολείται με διαδικτυακές επιχειρήσεις, θα δώσει ανωμοτί κατάθεση σύμφωνα με την εντολή του εισαγγελέα και μετά θα αποχωρήσει για να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Σημειώνεται πως οι Αρχές γνώριζαν σε ποιον ανήκει το μοιραίο πολυτελές σπορ αυτοκίνητο, με την ταυτοποίηση να γίνεται αρχικά από τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Κάμερες ασφαλείας, μάλιστα, είχαν καταγράψει το φρικτό τροχαίο:

Πώς έγινε το τροχαίο

Το τραγικο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα πολυτελές, μαύρο, σπορ αυτοκίνητο Corvette κινούταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στο ύψος της Γλυφάδας ο οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, πιθανόν από την υπερβολική ταχύτητα, χτύπησε αρχικά ένα αυτοκίνητο που ήταν δίπλα του και στη συνέχεια παρέσυρε τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ένας 25χρονος Νάσος Καρανίκας, που κινούνταν στη δεξιά λωρίδα. Ο νεαρός χτύπησε σε κολόνα και κατέληξε αιμόφυρτος στην άσφαλτο.

Ο οδηγός του σπορ αυτοκινήτου όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά κατέληξε στον παράδρομο όπου λίγο πιο κάτω προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και εκεί πλέον βγήκε από το όχημά του και τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας το σημείο.

Με στοιχείο το αυτοκίνητο που είχε αφήσει πίσω του και βιντεοληπτικά υλικά, οι άντρες της Τροχαίας προσπαθούσαν από εκείνη την στιγμή και μετά να τον εντοπίσουν με τον ίδιο να παραμένει άφαντος μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου.