ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ: Έβγαλε το όπλο του για να γλιτώσει

Αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ: Έβγαλε το όπλο του για να γλιτώσει
INTIME NEWS

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), όπου ένας αστυνομικός, ειδικός φρουρός, προέταξε το όπλο του, ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας κατά την διάρκεια επεισοδίων στα οποία ξυλοκοπήθηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν και κατά την σύγκρουσή του με τα άτομα που βρίσκονταν εντός του πανεπιστημίου, ξυλοκοπήθηκε άγρια και για να καταφέρει να απεγκλωβιστεί προέταξε το όπλο του. Τελικώς μεταφέρθηκε τραυματίας στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ως προς το χρονικό των γεγονότων, λίγο μετά τις 3 μ.μ. και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ο νεαρός αστυνομικός, που συγκαταλέγεται μεταξύ των 1.200 νέων ειδικών φρουρών, στάθμευσε προσωρινά την ιδιωτική μοτοσικλέτα του στην είσοδο του πανεπιστημίου περιμένοντας τη σύντροφό του. Ενώ βρισκόταν στην οδό Πατησίων, έγινε αντιληπτός από άτομα στο προαύλιο του πανεπιστημίου, που του επιτέθηκαν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στο συμβάν πήραν μέρος 30 αναρχικοί, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν, προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα του και του αφαίρεσαν το κράνος. Στη συνέχεια τον έσυραν και τον εγκλώβισαν στο προαύλιο. «Αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Ο νεαρός ειδικός φρουρός, που υπηρετεί στη ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή και έσπευσε σε βοήθεια. Απαντώντας στο ερώτημα πώς οι επιτιθέμενοι διέκριναν ότι ο νεαρός υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικές πηγές δήλωσαν σύμφωνα με την Καθημερινή ότι στο κράνος του είχε το διακριτικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Μπαλάσκας: O αστυνομικός έχει δικαίωμα να προτάξει όπλο όταν κινδυνεύει

Το περιστατικό σχολίασε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αστυνομικόςεντός και εκτός υπηρεσίας. «Ο αστυνομικόςεπιλέγει αν θα ασφαλίσει το όπλο του ή αν θα το έχει πάνω του. Όταν κινδυνεύει η ζωή του και δέχεται επίθεση έχει δικαίωμα να προτάξει το όπλο» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι δεν έγινε χρήση του όπλου στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ σημείωσε ότι «η αυτοσυγκράτηση αφορά τη χρήση του όπλου». «Για την ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει κοινωνία, όχι φοιτητές και μη φοιτητές» κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας.

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών για ΑΣΟΕΕ: Ο αστυνομικός προέταξε το όπλο, αλλιώς θα ήταν μακαρίτης

Στα όσα συνέβησαν χθες στην ΑΣΟΕΕ, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας o οποίος δήλωσε ότι ο αστυνομικός«ευτυχώς, προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο γιατί σήμερα θα ήταν μακαρίτης».

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Βασίλης Ντούμας τόνισε πως «ο συνάδελφος ειδικός φρουρός είχε την ατυχία να φέρει στο χέρι του το λευκό κράνος, που είναι εξάρτημα της ΔΙ.ΑΣ. Αφού πρώτα είχε μεταβεί έξωθεν της ΑΣΟΕΕνα συναντήσει φιλικό του οικείο πρόσωπο, αναγνωρίστηκε από τους μόνιμους κατοίκους της ΑΣΟΕΕκαι του επιτέθηκαν και εδάρη ανηλεώς».

«Μέχρι που σύρθηκε στο εσωτερικό μέρος της σχολής και εκεί συνεχίστηκε να δέρνεται και με ξύλα», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, συμπληρώνοντας πως ο αστυνομικός«ευτυχώς, προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο γιατί σήμερα θα ήταν μακαρίτης».

Μαυροειδάκος: «Ο αστυνομικός που έβγαλε όπλο στην ΑΣΟΕΕ έκανε ό,τι ορίζει ο νόμος»

«Οσυνάδελφός μου έχει πράξει νόμιμα» είπε μιλώντας στο Open TV ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος για τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ για να γλιτώσει από τον ξυλοδαρμό.

«Τον προσέγγισαν, τον ρίξανε από τη μηχανή του, τον έσυραν μέσα. Εχει χτυπηθεί πολλές φορές. Τρώει ξύλο με στυλιάρια, με σιδερολοστούς, με πυροσβεστήρες για ώρα. Εκανε αυτό που του επιτρέπει ο νόμος. Πρόταξε το υπηρεσιακό του όπλο» τόνισε και πρόσθεσε: «Απαγορεύεται αστυνομικόςνα προσεγγίζει πανεπιστήμιο; Δεν ήταν ένστολος, πήγε να πάρει ένα φιλικό του πρόσωπο. Αλλωστε, υπάρχουν εκατοντάδες αστυνομικοί που φοιτούν σε πανεπιστήμια. Τρελαινόμαστε όταν βλέπουμε ανακοινώσεις να υιοθετούν τους κουκουλοφόρους. Βλέπουμε έναν αστυνομικό να δέρνεται ανηλεώς» επεσήμανε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμήπου συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη - «βόμβα»: Στην Ελλάδα Ιταλός γιατρός με κοροναϊό