ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος σε Μυτιλήνη και Χίο: Σοβαρά επεισόδια αστυνομικών και κατοίκων - 61 τραυματίες, οι 2 σοβαρά

Πόλεμος σε Μυτιλήνη και Χίο: Σοβαρά επεισόδια αστυνομικών και κατοίκων - 61 τραυματίες, οι 2 σοβαρά
lesvospost.com

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών, το μεσημέρι της Τετάρτης (26/02).

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην περιοχή Διαβολόρεμα, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 43 αστυνομικοί – οι δυο εξ αυτών σοβαρά - ενώ αναφορές υπάρχουν και για 10 τραυματίες κατοίκους.

Αυτή την ώρα, η κατάσταση στο νησί παραμένει έκρυθμη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της Καράβας έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς, με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη.

Νωρίτερα, μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Χίος: Εισβολή κατοίκων σε ξενοδοχείο όπου μένουν αστυνομικοί - Πετούσαν πράγματα από τα μπαλκόνια

Σε δύο ξενοδοχεία όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ στη Χίο, εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/02), κάτοικοι του νησιού.

Σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, οι κάτοικοι «πολιόρκησαν» για λίγη ώρα το ξενοδοχείο και στη συνέχεια μπήκαν στα δωμάτια των αστυνομικών.

Μάλιστα, άρχισαν να πετάνε τα πράγματά τους από παράθυρα και μπαλκόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 8 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Δείτε εικόνες από το ξενοδοχείο:

Στη Χίο, η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη, 18 προσαγωγές ενώ έχει γίνει και η ταυτοποίηση ενός ακόμα ατόμου.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Ειρηνική διαμαρτυρία

Χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στη Χίο, διαμαρτυρία για την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Οι Χιώτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην προκυμαία και από εκεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου καθώς και στα ξενοδοχεία που φιλοξενούνται οι διμοιρίες.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, η συντονιστική επιτροπή προέτρεψε τους επαγγελματίες, αφενός να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση, αφετέρου να μην προμηθεύουν τα ΜΑΤ με αγαθά πρώτης ανάγκης.

Δείτε στη gallery και στο βίντεο που ακολουθεί, εικόνες από την ειρηνική πορεία κατοίκων του νησιού, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα:

Σχετικές ειδήσεις