ΕΛΛΑΔΑ

Εμπόλεμη ζώνη Χίος&Μυτιλήνη: Πυροβολισμούς καταγγελούν οι κάτοικοι-Τραυματίες αστυνομικοί από σκάγια

Εμπόλεμη ζώνη Χίος&Μυτιλήνη: Πυροβολισμούς καταγγελούν οι κάτοικοι-Τραυματίες αστυνομικοί από σκάγια

Διαδηλωτές στη Μυτιλήνη καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σφαίρες από τις αστυνομικές δυνάμεις - Τεταμένο το κλίμα και στη Χίο, όπου κάτοικοι λίντσαραν αστυνομικούς

Εκτός κάθε ελέγχου είναι η κατάσταση σε Μυτιλήνη και Χίο, όπου λαμβάνουν χώρα εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων, με αφορμή την κατασκευή των νέων κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Από το πρωί της Τετάρτης σημειώνονται ευρείας κλίμακας επεισόδια, με εφόδους σε ξενοδοχεία, καταγγελίες για χρήση σφαιρών, φωτιές, οδοφράγματα, πετροπόλεμο κ.α.

Σύμφωμα με τον ANT1, από τους συνολικά 43 αστυνομικούς που έχουν τραυματιστεί τα τελευταία 24ώρα στην Μυτιλήνη, στην διάρκεια των επεισοδίων ενάντια στην δημιουργία των κλειστών κέντρων κράτησης παράτυπων μεταναστών, οι δύο έχουν χτυπηθεί από σκάγια που προέρχονται από πυρά κυνηγετικού όπλου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 500 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από στρατόπεδο έξω από Μυτιλήνη και πυροβολούν στον αέρα με καραμπίνες. Μέσα στο στρατόπεδο βρίσκονται 6 διμοιρίες ΜΑΤ. Επίσης στη περιοχή Γέρα Μυτιλήνης είχαμε νέα εισβολή σε ξενοδοχείο που μένουν αστυνομικοί, τους έβγαλαν τα πράγματα έξω και τους τα έκαψαν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός θα έχει έκτακτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγίου Κώστα Μουτζούρη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου.

Καταγγελίες ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά διαδηλωτών

Στη Μυτιλήνη, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, με τους διαδηλωτές να απαντούν με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Από τα επεισόδια μάλιστα, έχουν ξεσπάσει διάφορες εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Καράβα, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί η κλειστή δομή.

Aυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ, ενώ βίντεο στα social media απεικονίζει διαδηλωτές να φέρουν τραύματα από σφαίρες αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο:

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει υπάρξει πυροβολισμός στον αέρα από πλευράς των ανδρών των ΜΑΤ. Αντιθέτως, σύμφωνα και με τις ιατρικές γνωματεύσεις που επικαλούνται πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, κάποιοι έχουν πυροβολήσει στον αέρα ή προς την πλευρά των αστυνομικών με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα δύο ένστολοι να τραυματιστούν από τα σκάγια.

Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην περιοχή Διαβολόρεμα, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 43 αστυνομικοί – οι δυο εξ αυτών σοβαρά - ενώ αναφορές υπάρχουν και για 10 τραυματίες κατοίκους.

Χίος: Εισβολή κατοίκων σε ξενοδοχείο όπου μένουν αστυνομικοί - Πετούσαν πράγματα από τα μπαλκόνια

Σε δύο ξενοδοχεία όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ στη Χίο, εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/02), κάτοικοι του νησιού.

Σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, οι κάτοικοι «πολιόρκησαν» για λίγη ώρα το ξενοδοχείο και στη συνέχεια μπήκαν στα δωμάτια των αστυνομικών.

Μάλιστα, άρχισαν να πετάνε τα πράγματά τους από παράθυρα και μπαλκόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 8 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Δείτε εικόνες από το ξενοδοχείο:

Στη Χίο, η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη, 18 προσαγωγές ενώ έχει γίνει και η ταυτοποίηση ενός ακόμα ατόμου.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Μια 38χρονη στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Αυτή είναι η ΠΝΠ - Πότε θα κλείσουν λιμάνια, σχολεία, θέατρα, εστιατόρια

Σχετικές ειδήσεις