ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Ποια είναι η 38χρονη που χτυπήθηκε από τον ιό -Ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Θεσ/νίκης

Κοροναϊός: Ποια είναι η 38χρονη που χτυπήθηκε από τον ιό -Ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Θεσ/νίκης
INTIME NEWS

Επί ποδός βρίσκονται οι τοπικές, περιφερειακές και υγειονομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος του κοροναϊού στο ΑΧΕΠΑ.

Πρόκειται για μία 38χρονη Ελληνίδα η οποία είχε επισκεφθεί το Μιλάνο και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής (23/02) και πλεόν νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την ίωση COVID-19 στη βόρεια Ελλάδα.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της συμπρωτεύουσας, η 38χρονη είναι επιχειρηματίας και βρέθηκε στο Μιλάνο λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων στο χώρο της μόδας. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του 2019.

Σύμφωνα μάλιστα με το seleo, η 38χρονη βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας (24/02) και ήρθε σε επαφή με δημοτικούς συμβούλους. Αυτό -όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες- είχε ως αποτέλεσμα το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης να έχει χαρακτηριστεί ως χώρος υψηλού κινδύνου και αναμένεται να υποβληθούν σε εξετάσεις όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από το ΑΧΕΠΑ:

Σύμφωνα με το MEGA, η 38χρονη πήγε οικειοθελώς στο νοσοκομείο όταν εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα και σε καραντίνα έχουν τεθεί για προληπτικούς λόγους τα συγγενικά και φιλικά της άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή όλο αυτό το διάστημα. Ανησυχητικά συμπτώματα μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ξεκαθάριζαν ανεπίσημα το μεσημέρι, πως η 38χρονη δεν νοσηλεύτηκε, δεν πέρασε καν στα ενδότερα και έτσι οι πιθανότητες να μετέδωσε τον ιό σε άλλους ασθενείς είναι μηδαμινές.

Σε εφαρμογή τίθεται επίσης και η διαδικασία της «ιχνηλασιμότητας», της αναζήτησης δηλαδή των επαφών που είχε η ασθενής από την ημέρα που επέστρεψε πού πήγε, με ποιους συναντήθηκε, πόση ώρα και με ποιο τρόπο είχε την επαφή με τον καθένα. Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν και όλους όσους ταξίδεψε από την Ιταλία προς την Ελλάδα η 38χρονη προκειμένου να ελεγχθούν για πιθανά συμπτώματα.

Η κατάσταση της 38χρονης

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έκανε και τη σχετική ανακοίνωση το μεσημέρι της Τετάρτης, η μορφή του ιού στην 38χρονη είναι ήπια και η ασθενής δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας. «Τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της», συμπλήρωσε.

Δείτε όλη τη δήλωση του κ. Τσιόδρα στο βίντεο που ακολουθεί:

«Βόμβα» από συνταξιδιώτη της 38χρονης: Τι συνέβη στο αεροδρόμιο Θεσ/νίκης

Το ταξίδι του από το Μιλάνο στη Θεσσαλονίκη και την κατάσταση της 38χρονης σε αυτό, περιέγραψε συνεπιβάτης της γυναίκας που έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, COVID-19.

«Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως στην Θεσσαλονίκη δεν υπήρξε κανένας έλεγχος μετά την προσγείωσή μας, ενώ από την άλλη πλευρά πριν φύγουμε από το Μιλάνο υπήρξε έλεγχος, καθώς μας μέτρησαν την θερμοκρασία» τόνισε ο συνεπιβάτης της 38χρονης, μιλώντας στο MEGA.

O ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι η 38χρονη, την οποία γνωρίζει και προσωπικά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φαινόταν υγιέστατη και τίποτα δεν πρόδιδε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο ήταν γεμάτο καθώς αρκετοί είναι οι Έλληνες κάτοικοι της Ιταλίας που έχουν πανικοβληθεί από τις εξελίξεις και επιστρέφουν εσπευσμένα στην Ελλάδα.

«Μας είπαν να προσέχουμε, μας ρώτησαν αν έχουμε πυρετό, ενώ μας ζήτησαν να τους περιγράψουμε ακόμη και το πρόγραμμά μας» τόνισε.

Από το πρωί της Τετάρτης (26/02) που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα, όπως εξήγησε ο συνταξιδιώτης της 38χρονης, έχει δεχτεί τηλεφωνήματα από γιατρούς, που τον ρωτούν για την κατάσταση του ιδίου και της οικογένειάς του, ενώ του έχουν αφήσει και κάποιο τηλέφωνο για να καλέσει σε περίπτωση που αισθανθεί αδιαθεσία.

Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Πανικός επικρατεί στη Θεσσαλονίκη από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, με την κίνηση των σούπερ μάρκετ να έχει αυξηθεί κατακόρυφα και τους πολίτες να σπεύδουν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών πολλοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν σε σούπερ μάρκετ αδειάζοντας τα ράφια από είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα μάλιστα με το thestival, τα πρώτα ράφια που άδειασαν ήταν αυτά με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα παξιμάδια.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού»

Η δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού που επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε. Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού.»

Κοροναϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται ο ιός - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Νωρίτερα σήμερα, αρνητικό στον κοροναϊό είχε αποδειχθεί το δείγμα του ασθενή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» καθώς εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα.

Πρόκειται για άνδρα που μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (25/02/2020) με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το σπίτι του στον Πειραιά στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, έγιναν εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί αν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό και το δείγμα βγήκε αρνητικό.

Δείτε ΕΔΩ τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την χώρα για την αντιμετώπιση του ιού

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr