ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα
Intime News/αρχειου

Τρία ειναι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς εκτός απο την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη και το παιδί της, τον ιό φέρει ακόμη μία γυναίκα στην Αθήνα η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία

Τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων λόγω του κοροναϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο υπουργός.

Τρία κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι τρία.

Δεύτερο θετικό κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε και πρόκειται για το παιδί της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και τρίτο κρούσμα, πρόκειται για μία γυναίκα στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πού καθώς πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Κλειστό για 14 ημέρες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Να σημειωθεί ότι το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, θα μείνει κλειστό για 14 ημέρες. Υπενθυμίζεται πως στο σχολείο σήμερα έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους για προληπτικούς λόγους.

Δείτε φωτογραφίες από την απολύμανση που έγινε στο σχολείο στη Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Αυτή είναι η περιουσία που θα κληρονομήσει ο γιος του