ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Η «επόμενη μέρα» στο ΑΧΕΠΑ – Επί ποδός οι υγειονομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Η «επόμενη μέρα» στο ΑΧΕΠΑ – Επί ποδός οι υγειονομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη
INTIME NEWS

Μπαράζ προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού λαμβάνουν στη Θεσσαλονίκη, μετά την ανακοίνωση των δύο κρουσμάτων του COVID-19 που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την 38χρονη επιχειρηματία, που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, από κοροναϊό έχει προσβληθεί και ο 10χρονος γιος της, ενώ το τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα – το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, είναι μία 40χρονη υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα.

Μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα, στο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύεται η βρίσκονται επί ποδός με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να λαμβάνουν διάφορα μέτρα πρόληψης.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Σύμφωνα με ΜΜΕ της συμπρωτεύουσας, στο σχολείο που φοιτά το παιδί πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημέρωση για τους γονείς των μαθητών, ενώ οι Aρχές προχωρούν για προληπτικούς λόγους στην απολύμανση δημοτικών κτηρίων και σχολείων. Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από την απολύμανση:

Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» κυβέρνησης - δήμων για τα καρναβάλια: «Απογοήτευση και οικονομική καταστροφή»

Κοροναϊός: Αυτά είναι τα μέτρα πρόληψης στα Μέσα Μεταφοράς - Πώς θα προφυλαχθείτε