ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικά ΜΜΕ: «Νεκρός μετανάστης στον Έβρο» - Διαψεύδει κατηγορηματικά την προπαγάνδα η Ελλάδα

Τουρκικά ΜΜΕ: «Νεκρός μετανάστης στον Έβρο» - Διαψεύδει κατηγορηματικά την προπαγάνδα η Ελλάδα

Την «είδηση» ότι υπάρχει νεκρός μετανάστης στα σύνορα του Έβρου μεταδίδουν εδώ και λίγη ώρα τουρκικά ΜΜΕ - Το καθεστώς Ερντογάν θέτει σε λειτουργία την τουρκική μονταζιέρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν, «ο μετανάστης πυροβολήθηκε στην πλάτη από Έλληνα στρατιώτη και έπεσε νεκρός».

Μάλιστα, η Hurriyet επικαλείται πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού TRT, σύμφωνα με τις οποίες ο νεκρός είναι ο Ahmet Ebu Emed, ο οποίος έφτασε στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τη βοήθεια φίλων του.

Πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαψεύδουν κατηγορηματικά την εν λόγω «είδηση» και κάνουν λόγο για επικίνδυνη προπαγάνδα από την πλευρά της Τουρκίας.

Την «είδηση» διέψευσε μέσω Twitter και επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας:

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Τουρκία κατά πάγια τακτική της κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις με στόχο την προπαγάνδα και τη δημιουργία εντυπώσεων.

Όπως έχει κάνει και πολλές φορές στο Αιγαίο, το καθεστώς Ερντογάν θέτει σε λειτουργία την τουρκική μονταζιέρα κατασκευής Fake News.

Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνες πρακτικές που συντηρούν και κυρίως πυρπολούν το ήδη τεταμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ παράλληλα στέλνονται ψευδείς εντυπώσεις σε όλο τον πλανήτη, μιας και οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αναπαράγουν τα Fake news του καθεστώτος.

Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν και διαφορετικά, αφού η οποιαδήποτε εναντίωση στον «σουλτάνο» επιφέρει φυλάκιση στις τουρκικές φυλακές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός - Βόμβα από ΠΟΥ: Εξοπλιστείτε με συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης

Διέρρευσε εμπιστευτική αναφορά της Frontex για το μεταναστευτικό: Πρόβλεψη - ΣΟΚ για την Ελλάδα