ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Νέα ένταση και επεισόδια στο λιμάνι

Αποστολή Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Νέα ένταση και επεισόδια στο λιμάνι

Ένταση σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τις 16:00 μπροστά από την πύλη του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Αποστολή στη Μυτιλήνη: Χρήστος Παναγόπουλος

Περίπου 80 με 100 πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται από τη Μόρια έφτασαν στη πύλη του λιμανιού φωνάζοντας ότι θέλουν να φύγουν από τον προσφυγικό καταυλισμό.

Αυτό συνέβη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν για ακόμη μια φορά ένα ψευδές SMS ενώ είδαν και πλοίο της γραμμής αγκυροβολημένο στο σημείο.

Άντρες της ΟΠΚΕ μετέβησαν στο σημείο και απώθησαν τον κόσμο ξανά προς την πλευρά της προκυμαίας, στην πλατεία Σαπφούς, όπου βρίσκεται η στάση των αστικών λεωφορείων που έχουν προορισμό τη Μόρια.

Πρόκειται για μία εικόνα που επαναλαμβάνεται στο νησί. Κλιμάκια των σώματος ειδικών αποστολών βρίσκονται στο λιμάνι και απωθούν τους πρόσφυγες και μετανάστες, που, όμως, επιστρέφουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης από άλλους δρόμους και μαζεύονται εκ νέου στην κεντρική πύλη.

Δείτε επίσης τα βίντεο που ακολουθούν:

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν πρόσφυγες και μετανάστες λίγο πιο πάνω από το λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να πάρουν λεωφορεία και να επιστρέψουν στην Μόρια.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης από τις 11 περίπου το πρωί έχει δέσει το αρματαγωγό «Ρόδος». Σε αυτό πρόκειται να επιβιβασθούν οι περίπου 510 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν έρθει στο νησί κατά διαστήματα, μετά την 1η Μαρτίου και οι οποίοι άρχισαν σήμερα να ταχτοποιούνται για να επιβιβασθούν στο αρματαγωγό. Κατά 10άδες οδηγούνται στην Αστυνομία όπου γίνεται η ταυτοποίηση και στη συνέχεια ξαναοδηγούνται στο λιμάνι. Άγνωστο παραμένει ακόμα πότε θα αρχίσει η επιβίβαση στο αρματαγωγό, καθώς και πότε, εάν και πού, θα μεταφερθούν στη συνέχεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr στα άγρια επεισόδια στις Καστανιές – Οι μετανάστες προσπαθούν να κόψουν τα σύρματα

Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι Τούρκοι ρίχνουν δακρυγόνα και καπνογόνα στους Έλληνες στις Καστανιές