ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολη νύχτα στον Έβρο: Οι Τούρκοι δίνουν πολεμοφόδια στους μετανάστες - Ετοιμάζουν νέο «ντου»

Δύσκολη νύχτα στον Έβρο: Οι Τούρκοι δίνουν πολεμοφόδια στους μετανάστες - Ετοιμάζουν νέο «ντου»

Δύσκολη αναμένεται η αποψινή νύχτα στις Καστανιές, καθώς οι ελληνικές αρχές έχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι εφοδιάζουν με πολεμοφόδια τους μετανάστες και αναμένονται πολλές απόπειρες εισβολής.

Από το πρωί της Τετάρτης (4/3) οι μετανάστες έδειξαν τις προθέσεις τους να εισβάλλουν στην Ελλάδα. Απέναντί τους βρίσκουν τον Ελληνικό Στρατό και άνδρες της Αστυνομίας οι οποίοι με φώτα led και σε συνδυασμό με τις θερμικές κάμερες ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή στο φράχτη του Έβρου και δεν τους επιτρέπουν να περάσουν.

Σημειώνεται ότι πολλοί είναι οι μετανάστες που έχουν μετκινηθεί από τις Καστανιές και αναζητούν κάποιο πέρασμα από τον ποταμό του Έβρου. Αρκετοί επιχειρούν να περάσουν από σημεία του ποταμού στο βόρειο τμήμα του Έβρου, όπου η στάθμη του νερού είναι χαμηλή.

Βίντεο ντοκουμέντο που έδειξε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, απεικονίζει μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, αψηφώντας το κρύο και τα γλιστερά βράχια.

Ωστόσο, στο τέλος της διαδρομής τούς περιμένουν μέλη του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας και τους συλλαμβάνουν.

Τουρκμένους τζιχαντιστές στέλνει στην Ελλάδα ο Ερντογάν

Τουρκμένους τζιχαντιστές φέρνει ο Ερντογάν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (4/3) επιτίθενται λυσσασμένα με πυροβολισμούς και καπνογόνα προς τους άντρες του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας.

Στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα Τούρκοι αστυνομικοί να ρίχνουν απανωτά καπνογόνα με κανονάκι προς την ελληνική πλευρά, καθώς βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα από τα σύνορα.

Οργανωμένα οι μετανάστες κινούνται κατά μήκος του φράχτη, ενώ πολλές φορές φτάνουν και στην είσοδο του φυλακίου των Καστανιών προκειμένου να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνουν καθώς υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη αλλά και στρατός.

Τούρκος διακινητής με πιστόλι κατευθύνει μετανάστες

Στο Παζάρ Κουλέ 500 μόλις μέτρα από τις Καστανιές, οι μετανάστες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα, ενώ έστησαν μέχρι και σκηνές.

Οι άντρες του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας είναι στην πρώτη γραμμή, φυλάνε τα σύνορα μας. Και τα φυλάνε καλά. Είναι ακούραστοι. Αντέχουν για άλλη μια ημέρα. Κάποια στιγμή σβήνουν την φωτιά που άναψαν τα καπνογόνα που εκτόξευσε η τουρκική διμοιρία.

Κατά διαστήματα, οχήματα της Τουρκικής στρατονομίας εφοδιάζουν με φωτοβολίδες και δακρυγόνα τους μετανάστες και να τα πετούν στην ελληνική αστυνομία και τον στρατό.

«Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα»

«Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο να πιέζονται όλες αυτές οι ροές από ανθρώπους από την απέναντι πλευρά να πιέζονται προς το φράχτη και να οδηγούμαστε σε συγκρούσεις. Τα σύνορα μας είναι απροσπέλαστα και θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι», δήλωσε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

Τούρκος αστυνομικός με την απειλή όπλου εξωθεί Ιρανούς προς τα ελληνικά σύνορα

Ένα νέο βίντεο στο οποίο Τούρκοι αστυνομικοί φέρονται να αναγκάζουν διά της βίας Ιρανούς πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς τη Ελλάδα κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Το βίντεο ανήρτησε στον στο Twitter ο Babak Taghvaee, δημοσιογράφος και συγγραφέας που ειδικεύεται σε θέματα Μέσης Ανατολής.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, Τούρκοι αστυνομικοί κρατώντας όπλα φέρονται να αναγκάζουν Ιρανούς που έφτασαν στην Τουρκία μετά τις ταραχές στην Τεχεράνη, ώστε να κατευθυνθούν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εάν το βίντεο είναι αληθινό, αποδεικνύεται γαι μία κόμη φορά με ποιον τρόπο η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει την Ευρώπη χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης πρόσφυγες και μετανάστες.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Κλείνουν σχολεία, αθλητικά κέντρα, σινεμά και θέατρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο

Κοροναϊός: Εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα το ένατο κρούσμα - Σοβαρή η κατάστασή του

Σχετικές ειδήσεις