ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Συνεχείς μάχες με τους «εισβολείς» - Οι Τούρκοι τους δίνουν «όπλα» για χτύπημα των Ελλήνων

Έβρος: Συνεχείς μάχες με τους «εισβολείς» - Οι Τούρκοι τους δίνουν «όπλα» για χτύπημα των Ελλήνων

Καμία αποκλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα - Οι «βρώμικοι» Τούρκοι δίνουν πολεμοφόδια στους μετανάστες και τους παροτρύνουν για αλλεπάλληλες εφόδους προς τον φράχτη - Δυναμικές απαντήσεις από τον Ελληνικό Στρατό και τα ΜΑΤ - Μαζικές μετακινήσεις προς το νότιο Έβρο, γέμισαν με χιλιάδες μετανάστες τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Δραματική παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με χιλιάδες μετανάστες να πολιορκούν μέρα και νύχτα τον Έβρο αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στο... ποτάμι η κατάσταση είναι έκρυθμη για έβδομη μέρα, με τους παράνομους μετανάστες να εξαπολύουν επιθέσεις κατά των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν το «ύπουλο» σχέδιο των Τούρκων οι οποίοι τροφοδοτούν με πολεμοφόδια τους επίδοξους εισβολείς, ενώ στη... μάχη έχουν ριχτεί και τα ΜΑΤ του καθεστώτος Ερντογάν.

Στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα Τούρκοι αστυνομικοί να ρίχνουν απανωτά καπνογόνα με κανονάκι προς την ελληνική πλευρά, καθώς βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα από τα σύνορα.

Τη νύχτα της Τετάρτης αλλά και τα ξημερώματα της Πέμπτης οι μετανάστες έδειξαν τις προθέσεις τους να εισβάλλουν στην Ελλάδα. Απέναντί τους βρήκαν τον Ελληνικό Στρατό και άνδρες της Αστυνομίας οι οποίοι με φώτα led και σε συνδυασμό με τις θερμικές κάμερες ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή στο φράχτη του Έβρου και δεν τους επέτρεψαν να περάσουν. Δυναμική είναι και η απάντηση των κατοίκων του Έβρου που βοηθούν με κάθε τρόπο στην αποτροπή της εισβολής στη χώρα μας.

Οργανωμένα οι μετανάστες κινούνται κατά μήκος του φράχτη, ενώ πολλές φορές φτάνουν και στην είσοδο του φυλακίου των Καστανιών προκειμένου να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνουν καθώς υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη αλλά και στρατός.

Το 12ωρο από τις 06:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (4/3), στην περιοχή του Έβρου:

  • Συνελήφθησαν 11 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το Αφγανιστάν.
  • Εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Για τις 4,5 ημέρες από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης τα σωρευτικά δεδομένα είναι τα ακόλουθα:

  • Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 32.423 περιπτώσεις
  • Έχουν συλληφθεί 231 άτομα.

«Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα»

«Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο να πιέζονται όλες αυτές οι ροές από ανθρώπους από την απέναντι πλευρά να πιέζονται προς το φράχτη και να οδηγούμαστε σε συγκρούσεις. Τα σύνορα μας είναι απροσπέλαστα και θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι», δήλωσε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

Τούρκος αστυνομικός με την απειλή όπλου εξωθεί Ιρανούς προς τα ελληνικά σύνορα

Ένα νέο βίντεο στο οποίο Τούρκοι αστυνομικοί φέρονται να αναγκάζουν διά της βίας Ιρανούς πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς τη Ελλάδα κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Το βίντεο ανήρτησε στον στο Twitter ο Babak Taghvaee, δημοσιογράφος και συγγραφέας που ειδικεύεται σε θέματα Μέσης Ανατολής.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, Τούρκοι αστυνομικοί κρατώντας όπλα φέρονται να αναγκάζουν Ιρανούς που έφτασαν στην Τουρκία μετά τις ταραχές στην Τεχεράνη, ώστε να κατευθυνθούν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εάν το βίντεο είναι αληθινό, αποδεικνύεται γαι μία κόμη φορά με ποιον τρόπο η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει την Ευρώπη χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης πρόσφυγες και μετανάστες.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Κλείνουν σχολεία, αθλητικά κέντρα, σινεμά και θέατρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο

Κοροναϊός: Εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα το ένατο κρούσμα - Σοβαρή η κατάστασή του