ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Προληπτική απολύμανση σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Πειραιά και στην Αμαλιάδα

Κοροναϊός: Προληπτική απολύμανση σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου Πειραιά και στην Αμαλιάδα

Σε προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου Πειραιά, για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, προχωρά η διεύθυνση Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές του δήμου. Επίσης πρόκειται να γίνει πλήρης απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται τόσο στην Αμαλιάδα, όσο και σε ολόκληρη την εδαφική ενότητα του δήμου Ήλιδας.

Η απολύμανση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Μαρτίου, θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, λόγω του μεγάλου αριθμού των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, έχει δρομολογηθεί η παραγγελία χιλιάδων μονόλιτρων απολυμαντικών υγρών για τα χέρια, που θα διατεθούν στα σχολεία, έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ένα λίτρο αντισηπτικού υγρού σε κάθε αίθουσα.

Σημειώνεται, ότι η διεύθυνση Παιδείας σε συνεργασία με τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πειραιά, προτίθενται να δρομολογήσουν όπου και όποτε είναι εφικτό, δράσεις για την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού ως προς τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ασπασία Αλιγιζάκη, δήλωσε σχετικά: «Εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων και της εμφάνισης του κοροναϊού στη χώρα μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, να προβούμε στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων ώστε να προστατεύσουμε, όσο είναι εφικτό, τον μαθητικό πληθυσμό και τον εκπαιδευτικό κόσμο».

Προληπτική απολύμανση για τον κορωναϊό στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας του Πειραιά

Τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας θα απολυμάνει προληπτικά για τον κορωναϊό, ο δήμος Πειραιά, με στόχο την προστασία των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού.

Εκτός από την καθημερινή απολύμανση των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας σε μπάρες και χειρολαβές, έχουν ήδη τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά για την προστασία των οδηγών και των πολιτών.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας, Γερασιμούλα - Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, ανέφερε σε δήλωσή της πως η διεύθυνση Δημοτικής Συγκοινωνίας προχωρά για προληπτικούς λόγους, στα συγκεκριμένα μέτρα για τον κορωναϊό, καθώς «χρησιμοποιούν τα λεωφορεία καθημερινά πολλοί συμπολίτες μας». Επιπλέον σημείωσε, πως είναι σημαντικό να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη δυνατή προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων.

Απολυμαίνονται όλα τα σχολικά κτίρια και τα κτίρια που στεγάζουν δομές του δήμου Ήλιδας

Την άμεση απολύμανση όλων των κτιρίων δικαιοδοσίας του δήμου Ήλιδας αποφάσισε κατά την διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης το τοπικό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, στο πλαίσιο μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνει πλήρης απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται τόσο στην Αμαλιάδα, όσο και σε ολόκληρη την εδαφική ενότητα του δήμου Ήλιδας.

Επίσης, θα απολυμανθούν όλα τα κτίρια που στεγάζουν δομές του δήμου, καθώς και όλες οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Αμαλιάδας, ώστε όλα τα κτίρια να καταστούν λειτουργικά την Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Τέλος, με απόφαση του δημάρχου Ήλιδας δεν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, για προληπτικούς λόγους, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Αμαλιάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Έκλεισε πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία λόγω κοροναϊού - Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις

«Τορπίλη» από τον στρατηγό Κωσταράκο: «Η εισβολή στα σύνορα έχει ήδη αρχίσει»

Σχετικές ειδήσεις