ΜΕΤΡΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 λένε ΝΑΙ στο κλείσιμο συνόρων

Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 λένε ΝΑΙ στο κλείσιμο συνόρων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse, με θέματα τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς και τις εξελίξεις σε προσφυγικό και ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τον κοροναϊό μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, συνολικά το 17% των πολιτών απαντά ότι «ανησυχεί πολύ», το 25% δηλώνει «αρκετά», ενώ το 26% «μέτρια». Από λίγο έως καθόλου απαντά συνολικά το 26%, ενώ το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω - δεν απαντώ».

Προσφυγικό - Ελληνοτουρκικά σύνορα

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποσυρθεί από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και να παροτρύνει την μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από την τουρκική ενδοχώρα προς τα ευρωπαϊκά σύνορα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υποστηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα φύλαξης των συνόρων της χώρας.

Συγκεκριμένα, το 76% των ερωτώμενων κρίνει θετικά τα μέτρα και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη φύλαξη και κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο. Το 10% των πολιτών εκτιμά ότι τα μέτρα είναι «μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση» και το 8% δηλώνει «σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση», ενώ 6% απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στην ερώτηση για το πόσο ανησυχούν για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, το 62% των ερωτώμενων συνολικά απαντά «πολύ» ή «αρκετά» (21%), το 7% «μέτρια», ενώ το «λίγο» δηλώνει «3%» και «ελάχιστα έως καθόλου» το 2%. Το 5% απαντά απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Κλειστές δομές μεταναστών στα νησιά

Όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση, η δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά διχάζει την κοινή γνώμη καθώς το 26% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα κινούνται «σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση», το 20% κρίνει μία τέτοια κίνηση «μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση».

Στον αντίποδα, το 25% εκτιμά ότι η δημιουργία κλειστών κέντρων μεταναστών είναι «σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση» και ένα 21% απαντά «μάλλον σε σωστή κατεύθυνση».

Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της κατά μία ποσοστιαία μονάδα, φθάνοντας στο 39% και προηγείται με 14 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χάνει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 25%.

Τρίτο κόμμα παραμένει το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ενώ την έκπληξη κάνει η Ελληνική Λύση που περνά στην τέταρτη θέση με 5,5%, περνώντας το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 5%. Το ΜέΡΑ25 μένει εκτός Βουλής με 2,5%, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στο 7,5%.

Σημειώνεται ότι η πανελλαδική έρευνα της Pulse πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.258 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, την περίοδο 3-4 Μαρτίου, με το δειγματοληπτικό σφάλμα να κινείται στο +/- 2,8%.

Διαβάστε επίσης:

«Τορπίλη» από τον στρατηγό Κωσταράκο: «Η εισβολή στα σύνορα έχει ήδη αρχίσει»

Τραγικό τέλος στην αναζήτηση της 47χρονης Νεκταρίας από την Κρήτη: Βρέθηκε νεκρή στα... αζήτητα