ΤΟ NEWSBOMB.GR ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: «Πόλεμος» ξανά στις Καστανιές – Άγρια επεισόδια, οι Τούρκοι ρίχνουν πάλι χημικά

Έβρος: «Πόλεμος» ξανά στις Καστανιές – Άγρια επεισόδια, οι Τούρκοι ρίχνουν πάλι χημικά

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές. Η δημοσιογράφος Νεφέλη Σκαρλίδου βρίσκεται στον Έβρο και μεταδίδει για το Newsbomb.gr όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Νέα ένταση σημειώθηκε το πρωί καθώς στην περιοχή έγινε ρίψη αβολιδωτών πυρομαχικών και χημικών και από τι δύο πλευρές.

Δείτε φωτογραφίες από τις Καστανιές:

Σύμφωνα με την απεσταλμένη του Newsbomb.gr στον Έβρο, υπάρχουν ομάδες μεταναστών που τρέχουν περιμετρικά του φράχτη.

Δείτε βίντεο από τις Καστανιές:

Παράλληλα Τούρκοι αστυνομικοί με κατάλληλο εξοπλισμό εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά ενώ βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες που κινούνται κοντά στον φράχτη.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας στις Καστανιές με τις ελληνικές δυνάμεις αν αποκρούουν διαδοχικές επιθέσεις προς τα ελληνικά σύνορα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7 Μαρτίου έγιναν επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να διασπαστεί ο φράχτης που έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα σύνορα της και που καθημερινά ενισχύεται όχι μόνο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού αλλά και με ειδικές υπερκατασκευές που μεταφέρονται από τεράστια φορτηγά του ελληνικού στρατού.

Βίντεο ντοκουμέντο: Πεδίο μάχης με συνεχείς απόπειρες εισβολής

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία συνεχίζουν να φρουρούν τα σύνορα και να σταματούν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ συλλαμβάνουν όσους τελικά βρίσκουν πέρασμα και εισέρχονται στη χώρα μας.

Στη συγκλονιστική φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω και που εξασφάλισε αποκλειστικά η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr Νεφέλη Σκαρλίδου, φαίνεται ξεκάθαρα τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Έβρο.

Δείτε το στιγμιότυπο από την θερμική κάμερα:

Τα βίντεο που έρχονται από το «πεδίο μάχης» στις Καστανιές είναι χαρακτηριστικό και δείχνει τους Τούρκους να ρίχνουν χημικά προς τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς.

Δείτε βίντεο από τα σύνορα:

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή κοντά στις Καστανιές ξέσπασαν μικρές εστίες φωτιάς ενώ οι Τούρκοι εξαπολύσαν επιθέσεις με πιστόλια φωτοβολίδων και αλλεπάλληλες ρίψεις χημικών.

Δείτε βίντεο:

Τα χημικά που έριξαν οι Τούρκοι αστυνομικοί

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει τα χημικά που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι στα επεισόδια της Παρασκευής, τα οποία μάλιστα αναγράφουν ότι δεν πρέπει να εκτοξεύονται σε ευθεία βολή προς ανθρώπους.

Δείτε στην παρακάτω gallery:

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο Newsbomb.gr επιβεβαιώνουν πως οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων συντονίζονται από drones. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα των επιθέσεων εθεάθησαν άτομα να μοιράζουν εργαλεία για να κόψουν οι μετανάστες τους φράχτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr