ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στον Έβρο: Βίντεο ντοκουμέντα - Τούρκοι αστυνομικοί «εξοπλίζουν» με χημικά μετανάστες

Το Newsbomb.gr στον Έβρο: Βίντεο ντοκουμέντα - Τούρκοι αστυνομικοί «εξοπλίζουν» με χημικά μετανάστες

Πεδίο μάχης για ακόμη μία μέρα τα ελληνοτουρκικά σύνορα - «Βρώμικος» ο ρόλος των Τούρκων που εφοδιάζουν συνεχώς με πολεμοφόδια τους μετανάστες και ρίχνουν χημικά - Η δημοσιογράφος Νεφέλη Σκαρλίδου βρίσκεται στον Έβρο και μεταδίδει για το Newsbomb.gr όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί για λίγες έστω ώρες, νέα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου (7/3), γύρω στις 7:00.

Λίγο πριν τη νέα ρίψη δακρυγόνων, το μεσημέρι, μετανάστες συγκεντρώνονται γύρω από Τούρκους αστυνομικούς με φανερές κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης.

Στo νέo βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, βλέπουμε τις κινήσεις Τούρκων αστυνομικών. Βρίσκονται πίσω από τον φράχτη και ρίχνουν χημικά προς τις ελληνικές δυνάμεις.

Στο επόμενο βίντεο αντιλαμβάνεται κανείς την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί από τη ρίψη δακρυγόνων.

Επιπλέον, στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε τους Τούρκους αστυνομικούς να έχουν μαζέψει κοντά τους δεκάδες μετανάστες και να τους εφοδιάζουν με δακρυγόνα, ώστε να είναι έτοιμοι για τον επόμενο γύρο επεισοδίων…


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις

Τουρκικές και ελληνικές δυνάμεις νωρίτερα έκαναν χρήση χημικών, ενώ πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στη Ελλάδα προκαλώντας ζημιές στον φράχτη.

Φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, δείχνουν Τούρκους αστυνομικούς να προετοιμάζονται, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, γεγονός που καταδεικνύει ότι γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού και αποτρέπουν κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων.

Δείτε βίντεο από τις Καστανιές:

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας στις Καστανιές με τις ελληνικές δυνάμεις αν αποκρούουν διαδοχικές επιθέσεις προς τα ελληνικά σύνορα.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όσα γίνονται στον Έβρο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση - Ανακοινώσεις και για το πότε και ποια σχολεία κλείνουν

Σοκ: Πέθανε διάσημος ηθοποιός επιτυχημένης σειράς του Netflix

Σχετικές ειδήσεις