ΕΛΛΑΔΑ

Ηurriyet: Έλληνες μεταναστεύουν στην Κωνσταντινούπολη

Ηurriyet: Έλληνες μεταναστεύουν στην Κωνσταντινούπολη

Στην Τουρκία και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη στρέφονται αρκετοί Έλληνες που αναζητούν εργασία, την ώρα που η χώρα μας υποφέρει από μία τεράστια οικονομική κρίση, αναφέρει η τουρκική Χουριέτ.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή, Δημήτρη Τριανταφύλλου, η ειρηνική ατμόσφαιρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αποτελεί κίνητρο για Έλληνες να αναζητήσουν εργασία στη γειτονική χώρα.

Περίπου 1,2 εκατ. άνθρωποι, σχεδόν το 10% του πληθυσμού οδηγήθηκε στη μετανάστευση την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όπως δήλωσε στη Χουριέτ ο κ. Τριανταφύλλου, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη πέρυσι, στη μετανάστευση έχουν οδηγηθεί όχι μόνον νέοι άνθρωποι, αλλά και ολόκληρες οικογένειες.

Ο Οδυσσέας Βουτσινάς, ψυχολόγος, εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα. Παρότι είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, το 1964 και σπούδασε εκεί, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, από τον οποία ποτέ δεν του είχε περάσει από το μυαλό να φύγει.

«Δύσκολο να φύγω, δύσκολο να γυρίσω πίσω».

Πέρυσι, ο κ. Βουτσινάς αποφάσισε να γυρίσει. «Ήταν δύσκολο όταν φύγαμε από την Τουρκία, αλλά ήταν δύσκολο και να επιστρέψω. Η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να ήταν μια ευκαιρία για όσους ήθελαν να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη».

Σύμφωνα με τον κ. Βουτσινά, το Πατριαρχείο και η ελληνική κοινότητα καλωσόρισε όσους ήρθαν, όπως και οι ντόπιοι.