ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στα Μαράσια: Ύποπτες κινήσεις Τούρκων - Τα βράδια τούς ακούμε να μιλούν στα ελληνικά

Το Newsbomb.gr στα Μαράσια: Ύποπτες κινήσεις Τούρκων - Τα βράδια τούς ακούμε να μιλούν στα ελληνικά

 Άγρυπνοι φρουροί των συνόρων μας είναι οι κάτοικοι στο χωριό Μαράσια, που μαζί με την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις έχουν καταφέρει, όπως αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Καραμπατζάκης, να μηδενίσουν τις ροές από τον ποταμό. Η δημοσιογράφος Νεφέλη Σκαρλίδου βρίσκεται στον Έβρο και μεταδίδει για το Newsbomb.gr όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Το χωριό Μαράσια βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από τις Καστανιές και μόλις λίγα μέτρα από την Τουρκία.

Είναι ή καλύτερα ήταν ένα από τα σημεία που έχουν επιχειρήσει πολλές φορές να περάσουν στην Ελλάδα μετανάστες.

Ο πρόεδρος των Μαρασίων εδώ και μέρες βρίσκεται 24 ώρες το 24ώρο στο πλευρό των κατοίκων του χωριού και τους παρέχει ψυχολογική και υλική βοήθεια, καθώς εδώ και 9 ημέρες δοκιμάζονται.

Δείτε την gallery με φωτογραφίες από τα Μαράσια:

«Βρισκόμαστε στα Μαράσια, ακριβώς δίπλα στα σύνορα. Η αστυνομία, ο στρατός, οι συνοριοφύλακες βρίσκονται συνέχεια εδώ στο πλευρό μας. Ο κόσμος του χωριού δεν ανησυχεί για κάτι. Είμαστε όλοι έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Το ποτάμι έχει μεγάλη έκταση και μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περάσει. Αυτό όμως το έχουμε σταματήσει με την 24ωρη φύλαξη. Αν περάσει κάποιος 5 μέτρα. Θα συλληφθεί αμέσως από τις ένοπλες δυνάμεις», αναφέρει στην κάμερα του Newsbomb.gr ο κ Καραμπατζάκης.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr αν οι Τούρκοι προκαλούν, ο κ. Καραμπατζάκης απάντησε: «Υπάρχουν περιστατικά που γίνονται αργά το βράδυ. Ακούμε να φωνάζουν ελληνικά και μας κάνει εντύπωση πώς γίνεται κάποιος να φωνάζει ελληνικά από απέναντι. Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είναι κάποιος Τούρκος. Κάποιος διακινητής… Μας δοκιμάζουν. Θέλουν να δουν αν εδώ είναι “νεκρό σημείο”. Εμείς τους απαντάμε όλη νύχτα. Η διακίνηση έχει σταματήσει εδώ. Δεν υπάρχουν ροές εδώ, γιατί ο στρατός κάνει το έργο του σωστά».

Αναφορικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στα Μαράσια, όπου ένας μετανάστης ανέβηκε στο υδραγωγείο του χωριού, ο κύριος Γιώργος Καραμπατζάκης ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι αμέσως μετά το συμβάν σταμάτησε η παροχή του νερού, εστάλησαν δείγματα, τα οποία δεν έδειξαν κάποια αλλοίωση. Και από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τα Μαράσια έχουν και πάλι νερό. Ο μετανάστης συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές.

Τούρκοι αστυνομικοί «εξοπλίζουν» με χημικά μετανάστες

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί για λίγες έστω ώρες, νέα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου (7/3), γύρω στις 7:00.

Λίγο πριν τη νέα ρίψη δακρυγόνων, το μεσημέρι, μετανάστες συγκεντρώνονται γύρω από Τούρκους αστυνομικούς με φανερές κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης.

Στo νέo βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, βλέπουμε τις κινήσεις Τούρκων αστυνομικών. Βρίσκονται πίσω από τον φράχτη και ρίχνουν χημικά προς τις ελληνικές δυνάμεις.

Στο επόμενο βίντεο αντιλαμβάνεται κανείς την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί από τη ρίψη δακρυγόνων.

Επιπλέον, στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε τους Τούρκους αστυνομικούς να έχουν μαζέψει κοντά τους δεκάδες μετανάστες και να τους εφοδιάζουν με δακρυγόνα, ώστε να είναι έτοιμοι για τον επόμενο γύρο επεισοδίων…


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις

Τουρκικές και ελληνικές δυνάμεις νωρίτερα έκαναν χρήση χημικών, ενώ πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στη Ελλάδα προκαλώντας ζημιές στον φράχτη.

Φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, δείχνουν Τούρκους αστυνομικούς να προετοιμάζονται, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, γεγονός που καταδεικνύει ότι γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού και αποτρέπουν κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων.

Δείτε βίντεο από τις Καστανιές:

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας στις Καστανιές με τις ελληνικές δυνάμεις αν αποκρούουν διαδοχικές επιθέσεις προς τα ελληνικά σύνορα.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όσα γίνονται στον Έβρο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση - Ανακοινώσεις και για το πότε και ποια σχολεία κλείνουν

Σοκ: Πέθανε διάσημος ηθοποιός επιτυχημένης σειράς του Netflix