ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός - Πύργος: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία – «βόμβα» του δημάρχου

Κοροναϊός - Πύργος: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία – «βόμβα» του δημάρχου
INTIME NEWS

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από την εισαγγελία Πύργου μετά τις καταγγελίες του δημάρχου της πόλης, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ότι πολίτες που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα λόγω του κοροναϊού κυκλοφορούν στην αγορά και στα καφενεία.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr οι καταγγελίες του δημάρχου Πύργου, αφορούν συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους και κυκλοφορούν αμέριμνοι παρά το γεγονός ότι τους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 73 κρούσματα του Covid-19, με ένα μόνο ασθενή να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δήμαρχος Πύργου: Πολίτες παραβιάζουν την καραντίνα

Έκκληση στους κατοίκους του Πύργου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, να παραμείνουν στα σπίτια τους απηύθυνε ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. «Το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλά», τόνισε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (09/03) στον ΣΚΑΪ.

«Είναι το πιο χαρακτηριστικό σημείο στη διάδοση της ίωσης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συγγενείς εκείνων που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους και άνθρωποι οι οποίοι εργάζονταν στον ίδιο χώρο και έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου:

«Κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν ξέρουμε πόσοι είναι, σίγουρα είναι αρκετοί γιατί με βάση και τα διαγνωσμένα κρούσματα και με βάση αυτούς που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλά. Είναι και αδίκημα με βάση την ισχύουσα. Υπάρχει μια γενικότερη συστολή του κόσμου, αλλά όταν κυκλοφορούν πάνε στα καφενεία, στην αγορά», πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία-Κοροναϊός: Αυτές οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες (ΛΙΣΤΑ)

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Προέκυψε νέο σημαντικό στοιχείο για τα 7 νέα κρούσματα