ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης και πάλι ο Έβρος: Μετανάστες επιχειρούν να κάψουν τον φράχτη - Χημικά και πετροπόλεμος

Πεδίο μάχης και πάλι ο Έβρος: Μετανάστες επιχειρούν να κάψουν τον φράχτη - Χημικά και πετροπόλεμος

Χημικά και πέτρες προς την ελληνική πλευρά - Μία ακόμη δύσκολη νύχτα στον Έβρο - Πώς αντιμετωπίζει ο ελληνικός στρατός τα δακρυγόνα

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον φράχτη στις Καστανιές του Έβρου, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον ρίξουν.

Η περιοχή κοντά στο Φυλάκιο 1 θυμίζει πεδίο μάχης, καθώς οι μετανάστες αλλάζοντας την τακτική που χρησιμοποιήσουν μέχρι τώρα προσπάθησαν αυτή τη φορά να κάψουν τον φράχτη για να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται ανά τακτά διαστήματα.

Στο σημείο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω των χημικών τα οποία η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ανεμιστήρες του στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετανάστες για μία ακόμη φορά λειτουργούν σε ομάδες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις φορούν μάσκες, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται τα πρόσωπά τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Star:

«Μάχη» των ΜΑΤ με άτομα που επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη

«Μάχη» των ΜΑΤ με αλλοδαπούς που επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη στον Έβρο και να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απωθήσουν, ωστόσο, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση με καπνογόνα και μολότοφ σύμφωνα με την συντάκτρια αστυνομικού ρεπορτάζ του CNN.gr, Μίνας Καραμήτρου.

Ο «Αίας» της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε σε συνεχείς ρίψεις νερού για να μπορέσει να απωθήσει όσους επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Τετάρτης και 06.00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου έγιναν 3 συλλήψεις, ενώ η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 741 περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες είναι, 2 προερχόμενοι από το Τονγκο και ένας από το Πακιστάν.

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 06.00 της Πέμπτης 12 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

  • Έχουν συλληφθεί 351 άτομα
  • Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 45.094 περιπτώσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Αυτό είναι το όπλο της Ελλάδας που αντιμετωπίζει τα δακρυγόνα των Τούρκων

Σχετικές ειδήσεις