ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: Ανάστατοι οι κάτοικοι - Αντιδρούν στην άφιξη πλοίου με 700 πρόσφυγες και μετανάστες

Ωρωπός: Ανάστατοι οι κάτοικοι - Αντιδρούν στην άφιξη πλοίου με 700 πρόσφυγες και μετανάστες
INTIME NEWS

Το βράδυ του Σαββάτου (14/03) βρήκε δεκάδες κατοίκους του Ωρωπού, της Μαλακάσας και των γύρω περιοχών, στο λιμάνι του Ωρωπού.

Εκεί, διαμαρτύρονται για την άφιξη καραβιού που μεταφέρει από τη Λέρο 700 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν το πλοίο να δέσει στο λιμάνι (αναμένεται γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής) και να αποβιβαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπίων, Γιώργος Γιασημάκης, η κυβέρνηση αγνόησε τις αντιδράσεις και τις προτάσεις τους. «Έχουμε στη Μαλακάσα εδώ και τέσσερα χρόνια μια ανοικτή δομή μεταναστών. Χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα οι κάτοικοι μας ειδοποίησαν πριν τρεις ημέρες πως τις τελευταίες ημέρες κάτι κατασκεύαζαν στον διπλανό χώρο που ήδη υπάρχει η ανοικτή δομή. Κάναμε διοικητικό συμβούλιο και αποφασίσαμε πως δε μπορούμε να δεχτούμε άλλη δομή. Ζητήσαμε μάλιστα να δούμε τι θα γίνει με την υπάρχουσα δομή. Ήρθε χθες ο υπουργός ο κύριος Μηταράκης. Εκανε την περιοδεία του. Εξήγγειλε κάποια μέτρα. Μας είπε πως από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το πρωί θα ειναι κλειστά και θα υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα. Δε μας έδωσε όμως απαντήσεις σε αυτά που θέλαμε κι έτσι ξεκινάμε κινητοποιήσεις», δήλωσε στο «Έθνος» ο κ. Γιασημάκης.

«Αυτό που ζητάμε δεν είναι μόνο να μην γίνει η άφιξη του καραβιού αλλά να φύγει και η δομή που υπάρχει. Για αυτό είμαστε εδώ. Για να διαμαρτυρηθούμε. Ο υπουργός μας είπε πως αυτή η δομή θα είναι κλειστή. Ο κόσμος δεν το δέχεται με τίποτα», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα: Νέες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Τι θα γίνει με το ωράριο

Φαίη Σκορδά: Θετική στον κορονοϊό η αγαπημένη παρουσιάστρια

Σχετικές ειδήσεις