ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Η Ελληνίδα ασθενής «μηδέν» αποκαλύπτει: Μούδιασα όταν το έμαθα, ξεσπούσα σε λυγμούς

Κορονοϊός - Η Ελληνίδα ασθενής «μηδέν» αποκαλύπτει: Μούδιασα όταν το έμαθα, ξεσπούσα σε λυγμούς

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για το ταξίδι της στο Μιλάνο που εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την ίδια μιλάει στην πρώτη της συνέντευξη η «Ασθενής Μηδέν», ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ μαζί με το αγοράκι της και εξέφρασε τον φόβο της για το άγνωστο αλλά και την αγωνία της για το παιδί της.

Είχε ταξιδέψει μαζί με τον επιστήθιο φίλο της στο Μιλάνο προκειμένου να παρευρεθούν στην Εβδομάδα Μόδας όπως κάνει κάθε χρόνο. Όλα έβαιναν καλώς, βάσει του προγραμματισμού που είχαν κάνει, μέχρι που στο Μιλάνο ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού και το ταξίδι μετετράπη σε εφιάλτη.

Μιλώντας για το πώς έμαθε πως νοσεί από τον κορονοϊό περιγράφει: «Κάλεσα την ιδιωτική μου ασφάλεια και μετά από συζήτηση μαζί τους και αναφέροντάς τους πού και πότε ταξίδεψα και ότι ζω σπίτι μαζί με την οικογένειά μου μου σύστησαν να απευθυνθώ σε κάποιο κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό. Μου είπαν ότι στην πόλη μου νοσοκομείο αναφοράς είναι το ΑΧΕΠΑ. Ετσι πήγα μόνη μου στο ΑΧΕΠΑ φορώντας μάσκα. Εκεί ζήτησα τον αρμόδιο γιατρό, ανέφερα όλο το ιστορικό μου και μου εξήγησαν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι να βγει το αποτέλεσμα από το τεστ που θα έκανα. Μου είπαν επίσης πως θα έπρεπε να νοσηλευτώ επιτόπου σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Ετσι κι έγινε».

Από εκεί και έπειτα η ζωή τη άλλαξε. Σχολιάζοντας πώς αισθάνθηκε μόλις έμαθε πως είναι θετική στον ιό είπε: «Το πρώτο συναίσθημα που με κυρίευσε ήταν ο φόβος. Σκεφτόμουν την υγεία μου, τις συνέπειες προς τον γιο μου, τους κοντινούς μου ανθρώπους αλλά και όσους ήρθα σε επαφή. Αυτές οι σκέψεις με γονάτισαν, μου δημιούργησαν άγχος, ενοχές και ευθύνη».

«Ήμασταν μαζί με το γιο μου στον ίδιο θάλαμο όταν μου το ανακοίνωσε ο γιατρός μου. Μούδιασα, σκέφτηκα πώς ένα παιδί εννιά χρονών θα αντέξει μέσα σε έναν θάλαμο για τόσες ημέρες. Το παιδί έπρεπε να μην καταλάβει τίποτα για το τι συμβαίνει και παράλληλα σκεφτόμουν τι θα ακολουθήσει μετά» τόνισε η Δήμητρα Βουλγαρίδου.

«Νιώθω πολύ τυχερή γιατί η πολύ κοντινοί μου άνθρωποι με στήριξαν, ο καθένας με τον τρόπο του, και τους είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Βέβαια πάντα θα υπάρχουν και κοντινοί άνθρωποι που μας απογοητεύουν για την συμπεριφορά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τα μαθητικά της χρόνια τα πέρασε στα δημόσια σχολεία της Ανω Τούμπας. Συνέχισε τις σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ενώ λίγα χρόνια μετά την κέρδισε ο χώρος της μόδας, φοιτώντας σε ιδιωτική σχολή στο Τμήμα Σχεδίασης Μόδας και Styling.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Το εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα – Τι φοβούνται οι επιστήμονες (pics)

Σχετικές ειδήσεις