ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Ραγδαίες εξελίξεις: Η Εκκλησία ζητά να λειτουργήσουν όλοι οι ναοί κεκλεισμένων των θυρών

Κορονοϊός - Ραγδαίες εξελίξεις: Η Εκκλησία ζητά να λειτουργήσουν όλοι οι ναοί κεκλεισμένων των θυρών
INTIME NEWS

Κορονοϊός:  Nα επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών ζητά με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το orthodoxia.info.gr, στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τούτο θα διευκολύνη τα μέγιστα την αγιαστικήν αποστολήν της ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται υπέρ υγείας του λογικού αυτής ποιμνίου, αλλά θα συντελέση καθοριστικά και εις την διατήρησιν της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας…».

Στην ίδια επιστολή η Εκκλησία της Ελλάδος δια του Αρχιεπισκόπου, ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια όπου οι άνθρωποι εκεί ζουν ούτως ή άλως μαζί με κοινοβιακό τρόπο.

Επίσης σημειώνεται η ανάγκη να επιτραπεί η τέλεση κηδειών και σε ναούς εκτός κοιμητηρίων αφού σε πολλές περιοχές της χώρας τα κοιμητήρια δεν έχουν ναούς. Μνεία γίνεται και στις διαδικτυακές μεταδόσεις ιερών ακολουθιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το vimaorthodoxias.gr, σε διάγγελμα προς τον λαό αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας θα γνωστοποιήσει στους Ελληνες το αποτέλεσμα των ενεργειών που έγιναν από πλευράς της Ελλαδικής Εκκλησίας ώστε να επιτραπεί η τέλεση Ιεροπραξιών κεκλεισμένων των θυρών και να επεκταθεί η άδεια εξόδου και στους πιστούς που θέλουν να πάνε στην Εκκλησία για ατομική προσευχή.

Με πληροφορίες από orthodoxia.info.grκαι vimaorthodoxias.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στους 23 οι νεκροί στην Ελλάδα - Υπέκυψε στρατιωτικός από την Ξάνθη