ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη: Πέθανε ο Νικόλαος Σφακιανάκης που «έχτισε» τη Suzuki στην Ελλάδα

Θλίψη: Πέθανε ο Νικόλαος Σφακιανάκης που «έχτισε» τη Suzuki στην Ελλάδα

Πέθανε ο Νικόλαος Σφακιανάκης, ιστορικό πρόσωπο στην ελληνική αυτοκίνηση καθώς ήταν αυτός που «έχτισε» τη Suzuki στην Ελλάδα.

Ο εκλιπών, γεννημένος το 1922 στην περιοχή Πεδιάδα της Κρήτης από αγροτική οικογένεια, ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1947 από το Ηράκλειο της Κρήτης, ασχολούμενος με μεταφορές. Έναν χρόνο μετά μετακόμισε στην Αθήνα για να ξεκινήσει το εμπόριο οχημάτων, δραστηριότητα που διατήρησε μέχρι τέλος του βίου του, όντας ένας από τους συμβολικούς επιχειρηματίες της αυτοκίνησης.

Το όνομά του συνδέθηκε με την εισαγωγή και διάθεση των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Suzuki στην Ελλάδα, αλλά και με την κατασκευή αμαξωμάτων λεωφορείων και αυτοκινήτων.

Ποιος ήταν ο Νικόλαος Σφακιανάκης

Ενώ η οικογένειά του ασχολούνταν με αγροτικές εργασίες, ο Νικόλαος Σφακιανάκης λάτρεψε τα μηχανοκίνητα οχήματα από μικρή ηλικία.

Αρχικά θα βρεθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και θα ξεκινήσει την επιχειρηματική του σταδιοδρομία το 1947, με δραστηριότητα στις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές.

Το 1948 μετακομίζει στην Αθήνα, όπου και ξεκινά το εμπόριο οχημάτων, σε κατάστημα επί της οδού Αγγέλου Βλάχου.

Το 1960 αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία των φορτηγών και των λεωφορείων της γερμανικής εταιρείας Bussing. Την ίδια εποχή ξεκινά και την κατασκευή αμαξωμάτων, στην Μαγούλα της Αττικής.

Το 1967 αναλαμβάνει αποκλειστικός αντιπρόσωπος των μοντέλων της Suzuki στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων και δικύκλων και σταδιακά μετατρέπει την εταιρεία σε έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο που μπαίνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό την επωνυμία «Σφακιανάκης ΑΕΒΕ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μήπως έχετε νοσήσει και δεν το ξέρετε - Δείτε τα σημάδια

Σχετικές ειδήσεις