ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η απαγόρευση πήγε περίπατο - Συνωστισμός έξω από ΑΤΜ για τις συντάξεις

Κορονοϊός: Η απαγόρευση πήγε περίπατο - Συνωστισμός έξω από ΑΤΜ για τις συντάξεις

Κορονοϊός: Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και παρά τις συστάσεις των επιστημόνων για αποφυγή συνωστισμού εδώ και δύο μέρες, η εικόνα που βλέπουμε έξω από τις τράπεζες είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. - Το Newsbomb.gr βρέθηκε σε τράπεζες και λαϊκές, καταγράφοντας την εικόνα των ημερών λόγω των έκτακτων μέτρων, με στόχο την μείωση της εξάπλωσης του Covid-19

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί δεκάδες ηλικιωμένοι περίμεναν έξω από το υποκατάστημα χωρίς να τηρούν καμία απόσταση ασφαλείας, όπως τονίζουν οι ειδικοί. Οι περισσότεροι είπαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στήθηκαν στην ουρά για να εισπράξουν την σύνταξή τους από το ταμείο της τράπεζας.

Δεν έλειψαν, μάλιστα, και περιπτώσεις όπου ορισμένοι από όσους βρίσκονταν στην ουρά μπήκαν ανά δύο στο κουβούκλιο εισόδου στην τράπεζα.

Δείτε εικόνες του Newsbomb.gr από ουρές έξω από τράπεζες, στη gallery που ακολουθεί:

Περίπου 20 λεπτά μετά τις πρώτες εικόνες από την επικίνδυνη ουρά έκανε την εμφάνισή του ένα περιπολικό και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι έκαναν αυστηρές συστάσεις στους παρόντες ενώ παράλληλα έκαναν έλεγχο και στο αν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να βρίσκονται έξω από την τράπεζα.

Την ίδια ώρα, η εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα βρέθηκε σε μια τράπεζα στην Καλλιθέα, οπού επικράτησε επίσης συνωστισμός από ανθρώπους που θέλουν διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους, παρά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Το Newsbomb.gr από χθες, Δευτέρα 30/03, βρέθηκε σε τράπεζες όπου είχε ξεκινήσει το μεγάλο κύμα πληρωμών.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, πλήθος κόσμου κατευθυνόταν προς τις τράπεζες, καθώς σήμερα Δευτέρα (30/03), καταβάλλεται το μεγάλο κύμα των πληρωμών.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που από νωρίς το πρωί, κινήθηκαν προς τις λαϊκές αγορές, όπου από σήμερα, γίνονται ακόμη πιο εντατικοί έλεγχοι.

Αξίζει να αναφερθεί πως κυρίως στην επαρχία, δεν τηρήθηκαν οι κανόνες, στις λαϊκές αγορές, το Σάββατο. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημειώνοντας ότι από σήμερα θα ενταθούν οι έλεγχοι και εφόσον καταγράφονται παραβάσεις θα υπάρχει «λουκέτο».

«Ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς ότι στην περίπτωση που η αστυνομία διαπιστώνει ότι δεν εφαρμόζονται οι κανόνες που έχουν καθοριστεί, αυτομάτως θα κλείνει η τοπική αγορά», σημείωσε ο κ. Σταμπουλίδης και πρόσθεσε ότι ο βαθμός συμμόρφωσης στην Αττική είναι υψηλός, ωστόσο το Σάββατο σε περιοχές της περιφέρειας καταγράφηκαν πολλές παραβάσεις που προβλημάτισαν τις αρχές.

Δείτε φωτογραφίες από λαϊκές αγορές στην gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τέρμα οι βόλτες στην παραλία της Θεσσαλονίκης - Από σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας