ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 52 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε γυναίκα από τη Φούστανη Πέλλας

Κορονοϊός: 52 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε γυναίκα από τη Φούστανη Πέλλας

Κορονοϊός: Το 52ο δεύτερο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας είναι μια 78χρονη από την Πέλλα.

Η άτυχη γυναίκα κατέληξε το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο της Έδεσσας στο οποίο νοσηλεύονταν τις τελευταίες μέρες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η 78χρονη έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της.

Η καταγωγή της γυναίκας ήταν από τη Φούστανη αλλά έμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Την 25η Μαρτίου είχε μεταβεί στο χωριό ενώ λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Το δείγμα της βγήκε θετικό μόλις χθες και σήμερα κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από το βράδυ της Τετάρτης (01/04), έχει τεθεί σε κατάστασης καραντίνας η τοπική κοινότητα Φούστανη του δήμου Αλμωπίας Πέλλας.

Στο χωριό, που μπήκε σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες, τις τελευταίες ώρες εμφανίστηκαν τέσσερα κρούσματα κορονοϊού, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, και λόγω της αυξητικής τάσης αποφασίστηκε να τεθεί η κοινότητα της Φούστανης σε καραντίνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ένας ακόμα νεκρός από την Καστοριά

Αργά το βράδυ της Τετάρτης είχε γίνει γνωστό από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ότι κατέληξε ένας 51χρονος άνδρας, πατέρας 4 παιδιών και γυμναστής, ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα εδώ και δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί αλλά τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή χθες βράδυ.

Πλέον η Καστοριά θρηνεί επτά νεκρούς από τον κορονοϊό.

1.415 θύματα στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 101, την Τετάρτη (01/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.415.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 81 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς επίσης και επιπλέον 20 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συνολικά 90 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας ενώ τόνισε πως ακόμη 6 εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ.Τσιόδρα:

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα

Σε καραντίνα τέθηκε η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Η καραντίνα θα διαρκέσει από την 1η Απριλίου και για 14 ημέρες, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος σε «κάποιους λίγους που μιλούν για αυστηρό ύφος», είπε επικαλούμενος τον πρωθυπουργό ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς» και σημείωσε πως την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε».

Επισήμανε οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά μας είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτει με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες. Προειδοποίησε τους «ελάχιστα σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτους που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως «μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του χρόνια Έλληνας ηθοποιός (Pics)