ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα - 23 άτομα θετικά στον Covid-19

Κορονοϊός: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα - 23 άτομα θετικά στον Covid-19
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΥγειονομικός αποκλεισμός της δομής φιλοξενίας στη Ριτσώνα για 14 ημέρες, καθώς εντοπίστηκαν 23 κρούσματα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπ. Υγείας.

Σε υγειονομικό περιορισμό για 14 μέρες μπήκε από σήμερα το πρωί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Η απόφαση ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος του Covid-19 σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι οι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον ιό.

Για το διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Για τις εξελίξεις στη δομή της Ριτσώνας έχουν ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκίδος, κ. Βάκα. Στην δομή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων. Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης. Ο ΕΟΔΥ ήδη ενισχύει την παρουσία του στη δομή με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό.

Επίσης, χθες διαπιστώθηκε ότι φιλοξενούμενη σε διαμέρισμα στην περιφέρεια Κιλκίς, βρέθηκε θετική στον ιό COVID 19, κατά τη διάρκεια παραμονής της σε μαιευτική κλινική της πόλης. Η ίδια και η οικογένεια της τέθηκαν σε αυστηρό κατ΄ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται ήδη στην περιοχή και πραγματοποιεί ιχνηλάτηση των επαφών της νεαρής γυναίκας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του χρόνια Έλληνας ηθοποιός