ΕΛΛΑΔΑ

Σενάριο του τρόμου: «Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να στείλουν μετανάστες με κορονοϊό στην Ελλάδα»

Σενάριο του τρόμου: «Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να στείλουν μετανάστες με κορονοϊό στην Ελλάδα»
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο», εκτιμά ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος μίλησε για «ύποπτες κινήσεις» από την πλευρά της Τουρκίας που θέτουν σε επιφυλακή της ελληνικές Αρχές.

Μετά την ένταση που σημειώθηκε κατά την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, ο κ. Συρίγος υπογράμμισε:

«Αυτό που συνέβη στον Έβρο, αφενός μεν εμπόδισε την Τουρκία να μας αποσταθεροποιήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, και κατά κύριο λόγο αφαίρεσε την απειλή του προσφυγικού από την Τουρκία προς την Ευρώπη. Ο Ερντογάν κάθε δίμηνο, τρίμηνο απειλούσε την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες. Και άνοιξε τις πύλες και ξεφούσκωσε όλο στον Έβρο».

«Το άλλο σκέλος που έχει ενοχλήσει πολύ την Τουρκία είναι ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες, ένα τουρκικό πλοίο, το οποίο μετέφερε πυραύλους προς τη Λιβύη εντοπίστηκε στο νότιο τμήμα του Αιγαίου, στην Ανατολική Μεσόγειο και μία γαλλική φρεγάτα, μαζί με μία ελληνική το εμπόδισαν να συνεχίσει, απειλώντας ότι αν συνεχίσει το πλου, θα ανέβουν να κάνουν νηοψία στο πλοίο, διότι θεωρούν ότι μεταφέρει παρανόμως όπλα προς τους Λίβυους, κάτι που αντίκειται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι Τούρκοι υποχρεώθηκαν αν στρέψουν το πλοίο προς ένα τουρκικό λιμάνι, όπου παραμένουν», πρόσθεσε σε συνέντευξη που έδωσε στον Αlpha.

Ο καθηγητής εκτιμά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προκαλεί, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον κορονοϊό και την οικονομία της. «Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε: «Έχουμε ακόμα την εντύπωση ότι περιμένουμε ένα θερμό επεισόδιο παλαιού τύπου, δηλαδή να βγει κάποιος με το καράβι του και να πάει να αντιπαρατεθεί με τα δικά μας καράβια. Αυτό που είχαμε στον Έβρο ξεπέρασε το θερμό επεισόδιο. Ήταν επίθεση άλλου τύπου».

Θέλουν να φορτώσουν σαπιοκάραβα με πρόσφυγες και να τους πάνε σε ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, «Οι πληροφορίες που φθάνουν τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετά παλιά σαπιοκάραβα, τουρκικά εμπορικά πλοία, τα οποία αναμένεται να τα χρησιμοποιήσουν το επόμενο διάστημα για να φορτώσουν μετανάστες και να τους πάνε προς τα ελληνικά νησιά. Όπως το πλοίο που πήγε στην Κέα πριν από έναν μήνα».

Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος, πρόκειται για πλοία που αλλάζουν σημαία και όνομα, βάζουν έναν υποτυπώδη προορισμό ότι δήθεν μεταφέρουν προϊόντα, πχ στην Αφρική, με στόχο να μπουν μέσα στο Αιγαίο ανεξέλεγκτα και κάποια στιγμή να φθάσουν σε ένα ελληνικό νησί, είτε να ναυαγήσουν είτε να προσαράξουν. «Είναι ένα σενάριο που το έχουν στο μυαλό τους οι Έλληνες επιτελείς», είπε.

Το σενάριο επιβεβαίωσε ο κ. Συρίγος, λέγοντας: «Αναμένουμε τα εξής: Το ένα είναι αυτό το σενάριο που αναφέρατε. Ενώ ως τώρα όσοι έφθαναν στα νησιά, έφθαναν σε συγκεκριμένα 4-5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βάρκες των 20-30 ατόμων, αναμένουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια. Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορονοϊό, θα υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου. Το τρίτο που μας ανησυχεί σφόδρα είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορονοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά».

«Εκείνο που δεν θα δούμε μέχρι να τελειώσει ο κορονοϊος είναι ένα θερμό επεισόδιο ένα, να βγάλουν πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο για να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας. Εκτιμώ ότι αυτό θα το δούμε όταν τελειώσει η επιδημία του κορονοϊού», πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τρομακτική ανακάλυψη - Δείτε τι συνέβη σε ασθενείς που έγιναν καλά (pics)

Σχετικές ειδήσεις