ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση
«Μπλόκο» στις μετακινήσεις λόγω Πάσχα
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθούν από την ελληνική κυβέρνηση πιο αυστηρά μέτρα απέναντι στα αιτήματα των πολιτών για έκτακτες μετακινήσεις και στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα τα «ΝΕΑ», το Μαξίμου θα ανακοινώσει νέο κύμα περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση:

«Μπλόκο» στις μετακινήσεις λόγω Πάσχα

Σενάριο για να μπλοκαριστούν όσοι αλλάζουν διευθύνσεις στο Τaxisnet προκειμένου να ταξιδέψουν στην εξοχή για το Πάσχα, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ, συνομίλησε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή για το θέμα και υπογράμμισε ότι «θέλω να πιστεύω ότι λίγοι συμπολίτες μας χρησιμοποίησαν αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι ότι αυτοί που έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας να μην μπορούν να επιστρέψουν στην φορολογική τους βάση».

Και συνέχισε: «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τηρήσουμε με συνεπή τρόπο τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί ώστε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας το συντομότερο δυνατόν».

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για να περιορίσει τις μετακινήσεις το Πάσχα, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Ένα σενάριο είναι να απαγορευθεί και στους μόνιμους κατοίκους των νησιών η μετακίνηση σε άλλα νησιά.

«Ειδικά τις ημέρες του Πάσχα επειδή θέλουμε να αποφορτίσουμε ιδιαίτερα τα μικρά νησιά, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις. Ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας», είπε ο υπουργός.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αυτοί είναι οι 5 νομοί που δεν έχουν κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα

Σχετικές ειδήσεις