ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο δράστης που τραυμάτισε αστυνομικό στα Μέγαρα

Νεκρός ο δράστης που τραυμάτισε αστυνομικό στα Μέγαρα

Τραγική κατάληξη είχε η αστυνομική επιχείρηση εντοπισμού του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό στα Μέγαρα.

Ο κακοποιός, ελληνικής καταγωγής, τραυματίστηκε θανάσιμα έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι τον εντόπισαν στην περιοχή της Πάχης.

Το θύμα στη θέα των ένστολων, πυροβόλησε εναντίον τους ενώ κατά την ανταπόδοση των πυροβολισμών, δέχτηκε θανάσιμα πυρά.
Ο 45χρονος περίπου άντρας, μαζί με μια γυναίκα επέβαινε σε αυτοκίνητο όταν αστυνομικοί τους έκαναν σήμα για έλεγχο στο 42ο χλμ. της εθνικής οδού στο ύψος της Γέφυρας των Μεγάρων.

Νωρίτερα, στην ευρύτερη περιοχή είχε διαπραχθεί ληστεία με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι αστυνομικές περιπολίες. Ο οδηγός όχι μόνο δεν σταμάτησε στο σήμα αλλά πυροβόλησε εναντίων των αστυνομικών με αποτέλεσμα τα πυρά να πλήξουν στο πόδι τον έναν ένστολο. Από τα ανταποδοτικά πυρά, φέρεται να τραυματίστηκε και ο δράστης.

Ακολούθως οι κακοποιοί εγκατέλειψαν το όχημα ενώ έπειτα από ανθρωποκυνηγητό στα χέρια της αστυνομίας έπεσε η γυναίκα. Ο άντρας χάθηκε στα παρακείμενα χωράφια όπου εκτυλισσόταν για αρκετή ώρα η αστυνομική επιχείρηση έως την θανάσιμη κατάληξή της.

Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Θριάσιο Νοσοκομείο.