ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας 13033: Πώς θα στείλετε μήνυμα - Οι ρυθμίσεις στα κινητά που πρέπει να κάνετε

Απαγόρευση κυκλοφορίας 13033: Πώς θα στείλετε μήνυμα - Οι ρυθμίσεις στα κινητά που πρέπει να κάνετε

13033: Στην κίνηση δεδομένων, κυρίως στα σταθερά δίκτυα, καταγράφεται αύξηση 50% - Οι κωδικοί - Η φραγή σε πενταψήφιους και οι ρυθμίσεις στα κινητά. 

Στο 13033 πρέπει να στείλετε το SMS μετακίνησης. Με το που θα σας δοθεί η σχετική μπορείτε να βγείτε από το σπίτι και αυτό για όσο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα πήραν παράταση μέχρι 27 Απριλίου. Στο τραπέζι βρίσκονται νέα αυστηρότερα μέτρα όπως το όριο σε SMS και ώρες εξόδου όπως επίσης και πολλαπλασιασμός των προστίμων για άσκοπη μετακίνηση.

Αυτή τη στιγμή όμως ισχύουν όσα είχαν ανακοινωθεί από την αρχή για το 13033 και υπάρχουν 6 λόγοι μετακίνησης από το σπίτι που καλύπτονται απεριόριστα μέσω του SMS το οποίο είναι δωρεάν.

Η αποστολή και λήψη SMS από και προς το 5ψηφιο 13033 πραγματοποιείται ακόμη κι αν έχεις κάνει φραγή δικτύου σε όλα τα 5ψήφια και είναι δωρεάν για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής.

Ωστόσο, για να στείλει SMS μετακίνησης στο 13033 ο χρήστης θα πρέπει να ξέρει ότι δεν θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί φραγή στη σύνδεσή λόγω οφειλών (συνδρομητές συμβολαίων) και να έχει κάνει τουλάχιστον μία ανανέωση υπολοίπου τους τελευταίους 2 μήνες (συνδρομητές καρτοκινητής)

Αν παρόλο αυτά δεν μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο 13033, ενδέχεται να έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή SMS σε 5ψήφια, από τις ρυθμίσεις του κινητού.

Για απενεργοποίηση οι βασικές οδηγίες είναι:

Πήγαιντε στις «Ρυθμίσεις»

Πατήστε στις «Εφαρμογές»

Επιλέξτε «Δικαιώματα» ή «Ειδική Πρόσβαση» από το μενού στα δεξιά

Επίλεξε «Πρόσβαση σε SMS ειδικής χρέωσης» ή «Χρήση Προηγμένων Υπηρεσιών Μηνυμάτων Κειμένου»

Επίλεξε το «Ερώτηση» αν θέλεις να βλέπεις την ειδοποίηση ή «Να επιτρέπεται πάντα»

Όπως ενημερώνουν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι ρυθμίσεις φραγής του κινητού δεν απενεργοποιούν τη φραγή δικτύου σε 5ψηφια που μπορεί να έχει κάνει ο χρήστης από το δίκτυο.

Για iPhone δεν υπάρχει κάποια διαδικασία, είναι ενεργοποιημένη η αποστολή σε 5ψηφια από προεπιλογή. Για Huawei η οδηγία είναι να πάτε στις ρυθμίσεις της συσκευής, να κάνετε αναζήτηση την λέξη SMS ή Ειδική Πρόσβαση.

Αν για κάποιο λόγο δεν εμφανίζει την επιλογή, μπορείτε να κατεβάσετε από το Play Store μια άλλη εφαρμογή αποστολής SMS, ώστε όταν την ανοίξεις και στείλεις μήνυμα στο 13033, να σου βγάλει το παράθυρο για να πατήσεις αποδοχή.

Το μήνυμα για χρέωση το βγάζουν κάποιες συσκευές ώστε να προειδοποιήσουν για την αποστολή σε 5ψηφιο. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι χωρίς χρέωση.

Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες κινητής λύνουν τις απορίες μέσω του τηλεφωνικού κέντρου ή μέσω διαδικτύου.

Τι πρέπει να γράφει το SMS

Στο μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει:

  • το ονοματεπώνυμο του
  • τη Διεύθυνση κατοικίας του
  • και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.

6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Απάντηση

Την επιτυχή αποστολή ενός SMS με τον παραπάνω τρόπο ακολουθεί η απάντηση: «Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας» που θα λάβετε.

Σε περίπτωση ελέγχου, θα δείξετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μπαράζ πληρωμών - Μπαίνουν τα χρήματα για δώρα, επιδόματα και συντάξεις

Σχετικές ειδήσεις