ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια

Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΝα μειωθούν τις επόμενες ημέρες αναμένεται τα δίδακτρα σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα της Παιδείας για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες τους που δεν υλοποιήθηκαν.

Όπως έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τα συναρμόδια υπουργεία καταρτίζουν και θα είναι ίσως ακόμη και σήμερα έτοιμη, μια ενιαία ρύθμιση για τα δίδακτρα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και των ιδιωτικών σχολείων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Τα Νέα, τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία, δεν θα πληρωθούν, αλλά θα αφαιρεθούν από τα δίδακτρα της χρονιάς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα από το κόστος φοίτησης των μαθητών αναμένεται να αφαιρεθούν:

  • Τα μεταφορικά έξοδα των μαθητών, που σε άλλα σχολεία ήταν μέρος του συνολικού «πακέτου» το οποίο πληρώνουν ετησίως οι οικογένειες των μαθητών τους ή χρεώνονται χωριστά σε προσυμφωνημένο ποσό.
  • Οι απογευματινές δραστηριότητες των μαθητών στις περιπτώσεις που αυτές δεν έγιναν ηλεκτρονικά. Πολλά σχολεία βέβαια ήδη προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά οπότε στις περιπτώσεις που οι συμφωνημένες υπηρεσίες προσφέρονται κανονικά, δεν θα υπάρξει μείωση διδάκτρων.

Παράλληλα σε όσα σχολεία έχουν «παγώσει» και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πρωινού προγράμματός τους ή έχουν περιοριστεί θα υπάρξει σαφής μείωση διδάκτρων για όλο το διάστημα που παρέμειναν κλειστά. Η μείωση των διδάκτρων δεν θα είναι οριζόντια, αλλά οριζόντια θα είναι η ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα θέσει κάτω από τη θεσμική της «ομπρέλα» όλες τις επιχειρήσεις στον χώρο της Παιδείας.

Τέλος, όσον αφορά τα φροντιστήρια τα οποία έχουν δηλώσει αναστολή εργασίας και έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους τους στη λήψη του σχετικού επιδόματος από το κράτος, αυτά θα είναι υποχρεωμένα να προχωρήσουν στη μείωση των διδάκτρων τους για το διάστημα που ήταν κλειστά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ροζ Πανσέληνος: Το μοναδικό φαινόμενο που θα συμβεί απόψε