ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός φυλακής ο Γιάννος Παπαντωνίου - Θα καταβάλλει εγγύηση 150.000 ευρώ

Εκτός φυλακής ο Γιάννος Παπαντωνίου - Θα καταβάλλει εγγύηση 150.000 ευρώ
INTIME NEWS

Εκτός φυλακής βρέθηκε μετά από 17 μήνες ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιαννος Παπαντωνίου, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018 για υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Παπαντωνίου λίγο μετά την αποφυλάκιση του σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους ανέφερε ότι έμεινε στην φυλακή χωρίς να έχει διεξαχθεί δίκη σε βάρος του τονίζοντας στη συνέχεια ότι του ανακοινώθηκε πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει δεν στοιχειοθετούνται. «Ο νοών νοείτω», σχολίασε σημειώνοντας ότι νιώθει ανακούφιση που βρίσκεται εκτός φυλακής και πως θα είναι ικανοποιημένος μόνο όταν αποδειχθεί η αθωότητά του.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Είμαι φυλακισμένος 17 μήνες χωρίς δίκη και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεση μου δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη γιατί οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να στηρίξουν, να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε βάρος μας. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι «ο νοών νοείτω».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε γίνει δεκτή η αίτηση που είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός και είχε διαταχθεί η αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Παρά τη δικαστική αυτή εξέλιξη, όπως είχε δηλώσει και δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου παρέμενε κρατούμενος προσωρινά γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει το ποσό της εγγύησης.

Τελικά όμως, ο πρώην υπουργός βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (7/4) εκτός φυλακών καθώς του δόθηκε προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 να καταβάλλει το ποσό της εγγυοδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της ποινικής εμπλοκής του στην υπόθεση αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη .

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αργολίδα: Γέμισε ο δρόμος νεκρά χελιδόνια - Τι συνέβη;