ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Τι είπε για την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Τι είπε για την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα

Θέση στις συζητήσεις για πιθανή άρση των περιοριστικών μέτρων, εάν συνεχιστεί η χαμηλή διασπορά του κορονοϊού, πήρε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας.

«Είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ», ανέφερε χαρακτηριστικά, και έφερε το παράδειγμα της Ουχάν, όπου η καραντίνα ήρθη έπειτα από τρεις μήνες.

«Είναι ένας μακρύς δρόμος με πολλές στροφές», είπε και τόνισε ότι θέλει προσοχή. «Να μην εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας», επεσήμανε.

Αμέσως μετά τον κ. Τσιόδρα, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έστειλε αυστηρή σύσταση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα στην επαρχία.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις περί άρσης των περιορισμών, εάν συνεχιστεί η καλή εικόνα διασποράς της χώρας μας, ο κ. Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως «δεν θα ξυπνήσουμε και θα είναι όλα όπως πριν. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι εντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση». Επανέλαβε εκ νέου ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση.

Πρόσθεσε επίσης ότι μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

81 νεκροί στην Ελλάδα

Ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 81, εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες και 58 είναι άντρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 77, την Τρίτη (07/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.832. Από αυτά, 534 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 679 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 19 είναι γυναίκες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Παράλληλα, 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αργολίδα: Γέμισε ο δρόμος νεκρά χελιδόνια - Τι συνέβη;