ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Κοντοζαμάνης: Μετά την κρίση το σύστημα υγείας θα είναι πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο

Κορονοϊός-Κοντοζαμάνης: Μετά την κρίση το σύστημα υγείας θα είναι πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο

Κορονοϊός: Ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας είναι αδιαπραγμάτευτος, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, επαναλαμβάνοντας ότι κανένας πολίτης δεν έχει πληρώσει ούτε πρόκειται να πληρώσει στο μέλλον για υπηρεσία που σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Τόνισε ότι σε πολύ σύντονο χρονικό διάστημα «καταφέραμε ως χώρα και ξεπεράσαμε στρεβλώσεις του παρελθόντος, καλύψαμε ελλείψεις, προσφέραμε νέες υπηρεσίες, ανοίξαμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, φέραμε καινούργιο εξοπλισμό, στελεχώνουμε το Σύστημα Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και θέσαμε σε πλήρη λειτουργία τόσο το πρωτοβάθμιο όσο και το δευτεροβάθμιο σύστημα υγείας». Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, όλα αυτά δημιουργούν μια παρακαταθήκη για το μέλλον, διότι μέχρι στιγμής το σύστημα υγείας τα έχει πάει καλά, «ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών και αυτό καταδεικνύεται καθημερινά στην περίπτωση του κορονοϊού».

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μετά την υγειονομική κρίση που βιώνουμε θα έχουμε ένα «πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό και, πιο σύγχρονο σύστημα υγείας» και όπως είπε, παρελθόν θα αποτελούν οι αναμονές για κλίνη ΜΕΘ, κυρίως την περίοδο της γρίπης. Υπογράμμισε ότι «το σύστημα υγείας θα είναι σαφώς καλύτερο την επόμενη μέρα».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ψηφιακό άλμα

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι επιπλέον η χώρα μας στον τομέα της υγείας αυτή την περίοδο έχει κάνει ένα «ψηφιακό άλμα. Δράσεις που σχεδιάζονταν να υλοποιηθούν μέσα στο 2020, υλοποιήθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όπως η άυλη συνταγογράφηση. Όλα αυτά είναι προς όφελος των πολιτών, δεν επιφέρουν κανέναν κόστος και τον εξυπηρετούν στην καθημερινή του επαφή με στο σύστημα υγείας.

Πρόσθεσε ότι «αυτή η κρίση μας δίνει και την εμπειρία και τα εργαλεία προκειμένου να φτιάξουμε το σύστημα υγείας το οποίο θέλουμε να έχουμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πότε και πώς θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε - Αυτή είναι η αλήθεια