ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μητροπολίτης Ναυπάκτου: «Μείνετε σπίτι για να μην γίνουμε Νέα Υόρκη με ομαδικούς τάφους»

Κορονοϊός - Μητροπολίτης Ναυπάκτου: «Μείνετε σπίτι για να μην γίνουμε Νέα Υόρκη με ομαδικούς τάφους»

Κορονοϊός: Ξεκάθαρος ήταν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να προκληθεί συνωστισμός και να δούμε στη χώρα μας φαινόμενα όπως αυτά της Νέας Υόρκης, με τους ομαδικούς τάφους. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που υπάρχει με τη διασπορά του ιού και συνεννοηθήκαμε για το ζήτημα με την κυβέρνηση», τόνισε μιλώντας σήμερα (10/04) στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.

«Δεν προβλέπεται ότι μπορεί να πάει κάποιος στην εκκλησία για να προσκυνήσει. Οι Μητροπολίτες καλούμαστε να τηρήσουμε την απόφαση ώστε οι ναοί να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών», ανέφερε ο ιεράρχης.

«Το διατυπώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με κίνητρο την αγάπη για το συνάνθρωπό μας, για τον Θεό και για τον εαυτό μας. Δεν θα ήθελα ποτέ να γίνω η αιτία για να προσβληθούν δυο, ή τέσσερις, ή δέκα άνθρωποι. Δεν θέλουμε αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα να συνεχιστεί επ' άπειρον και να γίνει εβδομάδα των παθών των ανθρώπων» σημείωσε ο κ. Ιερόθεος και συμπλήρωσε: «κάναμε τα πάντα για να διασωθεί η εκκλησιαστική πίστη, αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε και το μεγάλο αγαθό της κοινωνικής υγείας».

«Η εκκλησία είναι και αυτό που δεν φαίνεται»

Ο Μητροπολίτης φιλοξενήθηκε και στον ΑΝΤ1, όπου τόνισε ότι «έχουμε έναν κοινό εχθρό και αυτός είναι αόρατος τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε, χωρίς να προκληθεί εμφύλιος».

Δείτε τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου και στον ΑΝΤ1:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

MasterChef 4: Το μεγαλύτερο spoiler για φέτος είναι αυτό! Έξαλλη η παραγωγή με τη διαρροή

Σχετικές ειδήσεις