ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες - σοκ από την Μόρια: Κρανίου τόπος οι ελαιώνες

Φωτογραφίες - σοκ από την Μόρια: Κρανίου τόπος οι ελαιώνες

Αποκαρδιωτικές εικόνες- Πάνω από 5000 ελαιόδεντρα έχουν ξεριζωθεί στην Μορια - Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες 

Η κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες δείχνει να μην αλλάζει παρά τους φιλόδοξους σχεδιασμούς με τη νέα κυβέρνηση. Σήμερα το ΚΥΤ της Μόριας και οι περιοχές γύρω απ' αυτό έχουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω από 21.000 άτομα!

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το lesvospost.gr oι πρόσφυγες που έχουν καταλήξει στη Μόρια δεν χωρούν στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να έχουν κατασκηνώσει στα γύρω κτήματα, που ανήκουν σε ανθρώπους, οι οποίοι ασχολούνται με την παραγωγή λαδιού.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο οι αγρότες δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις εκτάσεις τους, αντιθέτως, οι πρόσφυγες - όπως θα δείτε στις φωτογραφίες - έχουν αρχίσει να κόβουν ελαιόδεντρα πολλά από τα οποία χρονολογούνται έως και 3.000 ετών από τα γειτονικά κτήματα για να επεκταθούν οι δομές φιλοξενίας στην Μόρια!

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα καρατομημένα δένδρα

Αρκετοί κάτοικοι της Μυτιλήνης καθώς όπως τονίζουν ότι οι αστυνομικοί που στήνουν μπλόκα στην περιοχή, ζητούν έγγραφη άδεια από όσους επιχειρούν να επισκεφτούν τα λεηλατημένα κτήματά τους.

Aν ευσταθούν οι παραπάνω καταγγελίες το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτείται άμεση παρέμβαση της ελληνική πολιτείας και των αρχών.

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου