ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κρούσμα σε οικισμό Ρομά στην Ξάνθη - Θετικό στον ιό ένα μωρό

Κορονοϊός: Κρούσμα σε οικισμό Ρομά στην Ξάνθη - Θετικό στον ιό ένα μωρό

Ένα μωρό μόλις 15 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την αστυνομική ρεπόρτερ του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, το μωράκι βρίσκεται μαζί με τους γονείς του σε οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση και όσοι ήρθαν σε επαφή με το μωρό διαπιστώθηκε ότι μένουν στον συγκεκριμένο οικισμό των Ρομα.

Ο υφυπουργός διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή, μαζί του με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Πραγματοποίησε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσεπέλης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την διαχείριση του ανωτέρου περιστατικού σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για το περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή.

Θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης για να διαπιστωθεί αν θα πρέπει να μπει η περιοχή σε καραντίνα ή όχι.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς εκτός από τον COVID-19 αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας και παρακολουθείται εκεί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κρούσμα σε δομή ηλικιωμένων στην Αττική

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη σε οίκο ευγηρίας της Αττικής, σε συνέχεια της διερεύνησης επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 , ώστε να ελέγξει το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Επιπλέον, ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους.

Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας. Εδόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Παράλληλα έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Μεγάλη απάτη - Έτσι αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας