ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σύψας: Δεν έχει λήξει ο συναγερμός - Τι θα κρίνει την εξέλιξη του Μαΐου

Κορονοϊός - Σύψας: Δεν έχει λήξει ο συναγερμός - Τι θα κρίνει την εξέλιξη του Μαΐου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορονοϊός: Στην κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων που θα κρίνουν την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, επέμεινε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα καθώς και θάνατοι, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι λεγόμενες εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι καταυλισμοί των Ρομά, τα γηροκομεία, οι μετανάστες ή τα κρουαζιερόπλοια.

«Άρα», τόνισε, «δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα υγείας να μην αντέξει», τόνισε.

«Είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση», τόνισε χαρακτηριστικά. Στον γενικό πληθυσμό εξήγησε ότι «έχουμε δει το χειρότερο» όμως αυτές οι εστίες είναι φαινόμενο ανησυχητικό.

Ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι όλοι πρέπει να παραμείνουμε σε συναγερμό, απομόνωση και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα. Ο καθηγητής εξήγησε ότι την εξέλιξη του Μαΐου θα κρίνει η συμπεριφορά των πολιτών το Πάσχα και οι εστίες υπερμετάδοσης που δεν μπορούν εύκολα να ελεγχθούν.

Πότε θα πάμε για μπάνιο

Διακοπές το καλοκαίρι θα πάμε, αλλά με κανόνες τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

«Μπάνιο στη θάλασσα θα κάνουμε αλλά με κανόνες. Δεν θα έχουμε οργανωμένες παραλίες που θα είναι χιλιάδες κόσμος μέσα, θα είναι πολύ λιγότεροι. Και επίσης θα κρατάμε τις αποστάσεις από τους γύρω μας. Από εδώ και πέρα, θα ζούμε με κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάσχα υπό αυστηρό περιορισμό – Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα

Σχετικές ειδήσεις