ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Νewsbomb.gr στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης - Στο πλευρό των ηλικιωμένων ο Τσιόδρας

Ρεπορτάζ Νewsbomb.gr στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης - Στο πλευρό των ηλικιωμένων ο Τσιόδρας

Κορονοϊός: Στο πλευρό των ηλικιωμένων του γηροκομείου της Νέας Μάκρης βρέθηκε ο Σωτήρης Τσίοδρας, το πρωί της Δευτέρας, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα - Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr βρέθηκε στο σημείο καταγράφοντας τις εξελίξεις

«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε στις υγειονομικές Αρχές, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη.

Η Μονάδας «Ευ Ζην», τέθηκε κατευθείαν σε καραντίνα, ούτως ώστε να περιοριστεί οποιαδήποτε πιθανή εξάπλωση του Covid-19.

Συγκινούν οι εικόνες, με ηλικιωμένους να βγαίνουν στα μπαλκόνια.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί βρίσκονται πέριξ της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Τουλάχιστον δέκα ηλικιωμένοι και δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον covid 19 στο γηροκομείο την Νέας Μάκρης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν από φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στον χώρο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Οι ηλικιωμένοι διακομίστηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής, στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά το χθεσινό (12/04) πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη δομή φιλοξενίας.

Ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε καραντίνα από το βράδυ της Κυριακής (12/04) λόγω επιδημιολογικής έξαρσης του κορονοϊού.

Ένα από τα πιο ευάλωτα πεδία, είναι αυτό των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), γι' αυτό και οι Αρχές τέθηκαν άμεσα σε συναγερμό.

Η συγκεκριμένη Μονάδα, φιλοξενεί δεκάδες ηλικιωμένους και βρέθηκε στο μικροσκόπιο μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενήργησε την Κυριακή ελέγχους σε 122 άτομα, ηλικιωμένους και προσωπικό. Παράλληλα, στη Μονάδα μετέβησαν χθες βράδυ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

%CE%9C%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%9F%CE%94%CE%A5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF.jpg
Εικόνα από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ στο γηροκομείο.

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ

Όπως αναφέρει, η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει τα ακόλουθα:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάσχα υπό αυστηρό περιορισμό – Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα

Σχετικές ειδήσεις