ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Έρευνα-σοκ: Πόσο επιβιώνει ο φονικός ιός στα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός – Έρευνα-σοκ: Πόσο επιβιώνει ο φονικός ιός στα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Τι έδειξαν οι τελευταίες έρευνες για το χρονικό διάστημα που ο κορονοϊός αντέχει πάνω στα χαρτονομίσματα.

Ο νέος κορονοϊός και η έξαρσή του, έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, με τα κρούσματα και τα θύματα να πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα που περνάει.

Αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες χώρες του πλανήτη βρίσκονται σε καραντίνα, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις κυβερνήσεις να είναι αυστηρά, αλλά αναγκαία για την μείωση της εξάπλωσης του ιού.

Υπάρχουν και αρκετά ερωτήματα για το νέο κορονοϊό, με τους επιστήμονες με διαρκείς μελέτες να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένα απ' αυτά. Όπως για παράδειγμα, για το πόσο ζει ο ιός πάνω στις επιφάνειες, και κυρίως πάνω στα χρήματα, χαρτονομίσματα και κέρματα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η ιατρική επιθεώρηση The Lancet αποκαλύπτει τώρα ότι ο κοροναϊός, όπως φανερώνουν νεότερα πειράματα, μπορεί να επιζεί επί μέρες πάνω στα χαρτονομίσματα.

Και αν στις μάσκες ο ιος επιβιώνει μέχρι και για μια εβδομάδα, στο γυαλί και τα χαρτονομίσματα, ο ιός ανιχνεύθηκε και την δεύτερη ημέρα αλλά είχε εξαφανιστεί μέχρι την τέταρτη.

Ειδικότερα, οι έρευνες γνωρίζουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες ο κορονοϊός ανιχνεύεται έπειτα από 3 ώρες στο χαρτί του εκτυπωτή και στα χαρτομάντιλα, τη 2η ημέρα στο επεξεργασμένο ξύλο και τα υφάσματα, την 4η ημέρα στο γυαλί και στα χαρτονομίσματα, καθώς και την 7η ημέρα στο πλαστικό και στο ανοξείδωτο ατσάλι.

Το ενθαρρυντικό κομμάτι της έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ είναι πως όντως εξολοθρεύεται από τα οικιακά απολυμαντικά, τη χλωρίνη ή το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάσχα υπό αυστηρό περιορισμό – Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα