ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι Έλληνες πιλότοι που προκαλούν ρίγη συγκίνησης

Αυτοί είναι οι Έλληνες πιλότοι που προκαλούν ρίγη συγκίνησης

Πάντα στην πρώτη γραμμή, πάντα για την πατρίδα και τους Έλληνες.

Είναι οι καλύτεροι χειριστές στον κόσμο και το αποδεικνύουν καθημερινά. Αν δεν ήταν αυτοί, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα πάνω από το Αιγαίο, οι Τούρκοι θα βόλταραν ανενόχλητοι με τα μαχητικά τους πάνω από την… Ακρόπολη!

Μάχιμοι και ετοιμοπόλεμοι κάθε στιγμή, προστατεύουν τα δίκαια της χώρας μας. Είναι οι «αετοί του Αιγαίου» που δεν λογαριάζουν οικογένειες, αρκεί να βγάλουν τον Τούρκο από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μιλάμε φυσικά, για την ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας «Ζευς» ή αλλιώς «F-16 Demo Team». Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2009 ως συνέχεια των ακροβατικών σμηνών της Πολεμικής Αεροπορίας : «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα», «Νέα Ελληνική Φλόγα» και του Μεμονωμένου Αεροσκάφους Αεροπορικών Επιδείξεων Τ-6Α Texan II.

Τότε, μετά από συνεχείς επαφές, δυο ιπτάμενοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας βρέθηκαν στις ΗΠΑ προκειμένου να εκπαιδευτούν από τους καλύτερους του είδους, την ομάδα «Viper West F-16 Demo Team» της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USAF), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Hill στην πολιτεία Γιούτα.

Εκεί, οι Σμηναγοί Εμμανουήλ Καραχάλιος της 340Μ και Δημήτριος Κοντούλης της 343Μ καθώς και της ομάδας υποστήριξης εδάφους, έλαβαν την καλύτερη εκπαίδευση, με το πρόγραμμα να διαρκεί 28 ημέρες (4 Ιανουαρίου 2010 - 1 Φεβρουαρίου 2010), ενώ η πρώτη επίσημη αεροπορική επίδειξη της F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας έλαβε χώρα, στις 7 Νοεμβρίου 2010, στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Το σκάφος F-16, ανάλογα πάντα και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν έχει τη δυνατότητανα εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High), ένα Μεσαίο (Low) και ένα Χαμηλό (Flat), ενώ όπως είναι φυσιολογικό, το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας πετά πάντα χωρίς εξωτερικά φορτία, προκειμένου ο πιλότος του, να έχει τον απόλυτο έλεγχο κατά την ώρα της πτήσης.