ΕΛΛΑΔΑ

Τι γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ. για τη διπλή δολοφονία

Τι γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ. για τη διπλή δολοφονία

«Ετοιμάζουν να σκοτώσουν κάποιον. Η γνωστή συμμορία της Καλαμάτας. Ο Π. είναι ο εντολέας. Πρέπει να κινηθείτε τώρα»!

Αυτό είναι ένα από τα περιεχόμενα του μηνύματος που είχε σταλεί στην Ελληνική Αστυνομία, λίγες ημέρες πριν από τη διπλή δολοφονία που συγκλόνισε την Καλαμάτα. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ., η οποία γνώριζε εδώ και καιρό τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από το φρικτό αυτό έγκλημα, αλλά και τα σχέδιά τους παρέμεινε θεατής!

Τα στοιχεία αυτά που έχουν «γεννήσει» αναπάντητα ερωτήματα για τους χειρισμούς της αστυνομίας προκύπτουν από τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας που στοίχισε τη ζωή στον Αλβανό «Φίλιππο» και το μόλις δύο ετών αγοαράκι του.

Παρακολουθούσαν τα τηλεφωνήματα – Ήξεραν τα ονόματα και το σχέδιό τους

Από τα επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες και οι κινήσεις των δραστών βρίσκονταν εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση από την αστυνομία, η οποία, ωστόσο, προτίμησε να μην επέμβει για να αποτρέψει το έγκλημα.

Μάλιστα, γνώριζαν και τις κινήσεις του πληρωμένου δολοφόνου, που ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα e-mails που είχαν σταλεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, αποδεικνύεται πως στο γραφείο Τύπου της αστυνομίας είχαν σταλεί δύο e-mails που προμήνυαν το διπλό έγκλημα. Το πρώτο e-mail είχε σταλεί στις 26 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο στις 15 Νοεμβρίου, περίπου δέκα ημέρες πριν βρεθούν νεκροί, πατέρας και γιος!

Μάλιστα, το δεύτερο e-mail αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ετοιμάζουν να σκοτώσουν κάποιον. Η γνωστή συμμορία της Καλαμάτας. Έχουν δώσει το συμβόλαιο σε κάποιον. Ο Π. είναι ο εντολέας. Πρέπει να κινηθείτε τώρα»! Την επόμενη ημέρα εκδόθηκε από τον Εισαγγελέα Καλαμάτας η άρση του απορρήτου στα τηλέφωνα του 49χρονου ηθικού αυτουργού και αρχηγού της σπείρας, αλλά και των συνεργατών του.

«Βρες δύο πιστόλια με σιγαστήρες, έρχομαι να σε πάρω»

Η απόφαση για τη δολοφονία έχει παρθεί! Έμεναν μόνο τέσσερις ημέρες για να «χτυπήσουν» το στόχο τους. Το τηλεφώνημα που έγινε στις 25 Νοεμβρίου από τον 49χρονο άνδρα στον αδερφό του είναι και το καθοριστικό, καθώς δίνεται η εντολή να προχωρήσουν στα σχέδιά τους. Στις 26 Νοεμβρίου, το μήνυμα από τον 49χρονο, ο οποίος τηλεφωνεί στον «Νίκο» (τον 33χρονο Αλβανό H.J.) είναι ξεκάθαρο: «Βρες δύο πιστόλια με σιγαστήρες, έρχομαι να σε πάρω, θα τους γ... όλους».

Πλησιάζουν οι ημέρες για τη διπλή δολοφονία

Όλα είναι έτοιμα και οι δράστες κοιτούν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Στις 27 Νοεμβρίου ο Β.Β. (ο 49χρονος) σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κατηγορούμενο 22χρονο Β.Δ. εξηγεί πως θα καλέσουν στο σπίτι το «στόχο» τους για να τον «τελειώσουν».

Το βράδυ της επόμενης ημέρας, ο «Νίκος» φθάνει με το ΚΤΕΛ από την Αθήνα στην Καλαμάτα. Η αστυνομία, γνώριζε από τηλεφωνικές επικοινωνίες την άφιξη του δράστη, το ακριβές ραντεβού που δόθηκε για την παραλαβή του αλλά και για τις επόμενες κινήσεις του.

«Δεν με νοιάζει για το μικρό»

29 Νοεμβρίου: Η ημέρα έφθασε! Οι άνδρες της αστυνομίας καταγράφουν διαλόγους των μελών της σπείρας που προσπαθούν να πείσουν τον «Φίλιππα» να επισκεφθεί το σπίτι του Β.Β. Ο ίδιος, ο οποίος είχε υποψιαστεί ότι του ετοιμάζουν κάτι άσχημο παίρνει μαζί του και τον γιο του, προκειμένου να τους «ναυαγήσει» τα σχέδια. Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως δεν πτόησε τους αδίσταχτους δολοφόνους. Η εντολή του 49χρονου είναι σαφής: «Δεν με νοιάζει για το μικρό, κατάλαβες;»!

«Ψόφησε το προβατάκι»

Το έγκλημα έγινε! Δυστυχώς, το σχέδιό τους πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Με ένα θύμα παραπάνω... ένα μικρό «αγγελούδι»!

Τα τηλεφωνήματα που ακολούθησαν ζητούσαν την επιβεβαίωση της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του σχεδίου. «Ψόφησε το προβατάκι;» Αυτά ήταν τα λόγια που βγήκαν από τον 49χρονο άνδρα, ο οποίος ρωτούσε τους συνεργούς του, αν όλα πήγαν καλά!

«Όλα καλά» ήταν η απάντηση...

Ένα μήνα μετά οι συλλήψεις

Στις 22 Δεκεμβρίου, οχτώ άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση φόρεσαν χειροπέδες. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε καταστηματάρχες και διακινούσε ναρκωτικά στην Καλαμάτα.

Γιατί η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τα σχέδια των αδίσταχτων δραστών; Τι ήταν αυτό που περίμεναν; Τι άλλο αποδεικτικό ήθελαν για να δράσουν;

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.