ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Προσοχή! Μπλόκα για Επιτάφιο και Ανάσταση - Έφοδοι αστυνομικών σε σπίτια και εκκλησίες

Κορονοϊός: Προσοχή! Μπλόκα για Επιτάφιο και Ανάσταση - Έφοδοι αστυνομικών σε σπίτια και εκκλησίες
INTIME NEWS

Κορονοϊός και απαγόρευση κυκλοφορίας - Η εντολή είναι αυστηρή: Δικαιολογίες τέλος!

Το σχέδιο της Αστυνομίας έχει ξεκάθαρο στόχο: να εντοπιστούν, να μπλοκαριστούν και να επιστρέψουν στη βάση τους, όσοι απείθαρχοι πολίτες επιχειρήσουν να... δραπετεύσουν προς εξοχικά, χωριά και άλλους σχετικούς προορισμούς ενόψει Πάσχα αλλά και να αποφευχθούν τυχόν συναθροίσεις σε εκκλησίες και σπίτια για τον εορτασμό των ημερών αυτών.

Προκειμένου να λειτουργήσει το σχέδιο αυτό, συμμετέχει το σύνολο των υπηρεσιών και εκτός από τους άνδρες και τις γυναίκες της Τροχαίας, επιστρατεύονται ένστολοι από τα τοπικά τμήματα, την Άμεση Δράση, την ομάδα ΔΙ.ΑΣ ακόμη και τα ΜΑΤο. Παράλληλα, εκατοντάδες αστυνομικοί από τα αεροδρόμια και τις υπηρεσίες γραφείου, θα βγουν στο δρόμο ενώ αποδεσμεύτηκαν 250 αστυνομικοί από το αρχηγείο.

Την ίδια ώρα, το σύνολο των υπηρεσιακών οχημάτων και μοτοσικλετών, τα drones, τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, συμμετέχουν στο σχέδιο ώστε κανείς να μην μπορέσει να φύγει από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προς την επαρχία.

Μπλόκα και περιπολίες

Η Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή το τεράστιο αυτό σχέδιο, στο κέντρο του οποίου βρίσκονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο περιλαμβάνει εξονυχιστικούς ελέγχους σε Εθνικές Οδούς, παραδρόμους και σταθμούς ΚΤΕΛ καθώς και περιπολίες ένστολων και αστυνομικών με πολιτικά έξω από εκκλησίες και επιστράτευση drones.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί πολλά μπλόκα στους δρόμους και γίνονται αυστηροί έλεγχοι με πρόστιμα (300 ευρώ!) για όσους πιάνονται να μην πειθαρχούν. Εκτός από τα μπλόκα σε όλα τα διόδια της χώρας, έλεγχοι και περιπολίες υπάρχουν σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν πόλεις και χωριά.

Ειδικά στην Αττική, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα θελήσουν να μεταβούν στα εξοχικά τους που βρίσκονται ακόμη και εντός του νομού. Μπλόκα θα στηθούν σε περίπου είκοσι σημεία όπως στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, Βάρης – Κορωπίου, λεωφόρο Μαρκοπουλου, λεωφόρο Μαραθώνος και λεωφόρο Πεντέλης προς Νέα Μάκρη και θα ελέγχονται εξονυχιστικά όλα τα οχήματα.

Ανάλογα θα είναι τα μέτρα και στη Θεσσαλονίκη ειδικά για αυτούς που θα προσπαθήσουν να μετακινηθούν από την πόλη στα εξοχικά τους στη Χαλκιδική.

Παράλληλα, σε εγρήγορση είναι και το Λιμενικό το οποίο θα διενεργεί αυστηρούς ελέγχους στα πορθμεία και τα λιμάνια της χώρας με εντολή να εντοπίζει όσους απείθαρχους θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς το Ε1 στην τσέπη.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο περιοριστικό μέτρο ισχύει και στα αεροδρόμια καθώς κανείς δεν μπορεί να εκδώσει εισιτήριο χωρίς να αναφέρει τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας ενώ αυστηροί έλεγχοι θα υπάρχουν και στα ΚΤΕΛ.

Δικαιολογίες τέλος

Παράλληλα, τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα γίνονται συστάσεις σε πιστούς που θα εντοπίζονται έξω από εκκλησίες και περιπολίες ώστε να αποτραπούν οι συναθροίσεις και τα γλέντια σε αυλές και πιλοτές.

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολές ώστε να είναι ιδιαίτερα αυστηροί στους ελέγχους, να μην δέχονται αστείες δικαιολογίες και να.... ψάχνουν ακόμα και τα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων, προκειμένου να διαπιστώνουν ότι όλα είναι νόμιμα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Εκκλησίες

Οι περισσότερες εκκλησίες θα τελέσουν λειτουργίες το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και την Ανάσταση κεκλεισμένων των θυρών. Δεν θα υπάρχουν ηχητικές εγκαταστάσεις για να ακούγεται η Θεία Λειτουργία και η περιφορά του επιταφίου θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ναό.

Αυτό που ελέγχεται είναι το τι θα επικρατήσει το βράδυ της Ανάστασης στα προαύλια των εκκλησιών και ιδιαίτερα στην επαρχία. Σύμφωνα με την Αστυνομία θα υπάρχει παρουσία ένστολων αλλά και ανδρών με πολιτικά στους μεγάλους ναούς ενώ θα πραγματοποιούνται περιπολίες στην περιφέρεια και ειδικά στα χωριά.

Αν παρατηρηθεί συγκέντρωση κόσμου θα γίνονται συστάσεις για να απομακρυνθούν ενώ αν δεν υπακούσουν θα εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει τη συγκέντρωση περισσότερων από δέκα ατόμων στο ίδιο σημείο.

Παράλληλα, αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σαρώνουν τα social media και περίεργες σελίδες, προσπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν προσπάθειες να συγκεντρωθούν πιστοί σε ιερούς ναούς.

Γλέντια σε πιλοτές, ταράτσες και αυλές... τέλος

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν για να ψήσουν και να γλεντήσουν, γι' αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Πολιτεία να αποφευχθούν τα γλέντια σε πιλοτές, ταράτσες και αυλές.

Προκειμένου να το πετύχει, η Αστυνομία θα πραγματοποιεί περιπολίες σε όλη τη χώρα και όπου διαπιστώνει ότι κάτι τέτοιο, θα επεμβαίνει άμεσα. Παράλληλα στην Αθήνα θα περιπολούν και drones για να δίνουν στο κέντρο επιχειρήσεων εικόνα για το τι γίνεται ενώ περιπολικά που εντοπίζουν τέτοιες καταστάσεις θα χρησιμοποιούν μέχρι και τα μεγάφωνα για να συμμορφώνουν τους πολίτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποκλειστικά στο Newsbomb.gr: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για άρση των περιορισμών