ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Παράταση στη λειτουργία τους σήμερα - Τι ώρα θα κλείσουν

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Παράταση στη λειτουργία τους σήμερα - Τι ώρα θα κλείσουν
Intime News

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών παρατείνεται το ωράριο των σούπερ μάρκετ έπειτα από τις απίστευτες ουρές που παρατηρήθηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (17/04)

Παρατείνεται η λειτουργία των σούπερ μάρκετ για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (17/04), έως τις 20.30, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει: «Για σήμερα Μ. Παρασκευή και για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των υπεραγορών (Σούπερ Μάρκετ) έως τις 20:30».

Απίστευτες ουρές σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές

Απίστευτες ουρές σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές παρατηρούνται από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής σε αρκετές περιοχές της Αττικής, με τους πολίτες, πάντως, να προσπαθούν να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας που ζητούν οι ειδικοί, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Η καλοκαιρία, αλλά και το γεγονός πως βρισκόμαστε δύο ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα έβγαλαν τον κόσμο έξω, ο οποίος έσπευσε για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού.

Ωστόσο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιος συνωστισμός και φυσικά να είναι αδύνατον να διατηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Υπάρχουν μάλιστα σημεία όπου οι ουρές φτάνουν τα 50 μέτρα.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Οι περισσότεροι, ωστόσο περιμένουν υπομονετικά έως και μια ώρα όρθιοι ωσότου φτάσει η σειρά τους.

Πολλά σούπερ μάρκετ προσφέρουν νερό στους πολίτες, όση ώρα περιμένουν στην ουρά. Αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις που δημιουργήθηκε εκνευρισμός - όπως είναι φυσικό - από την πλευρά των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καλές είναι οι συνθήκες στο εσωτερικό των σούπερ μάρκετ, καθώς τόσο οι πολίτες όσο και οι αρμόδιοι τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Δείτε βίντεο από σούπερ μάρκετ της Αττικής:

Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν το Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα

Αύριο Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά 7:00-20:00. Την Κυριακή του Πάσχα, τα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί, λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με το ισχύον για τις Κυριακές πλαίσιο, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Οι ανόητοι στα χρόνια της πανδημίας - Δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε!

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές παραμένουν «αλώβητες»

Κορονοϊός - Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins προειδοποιεί: Oι συνέπειες του ιού στους πνεύμονες

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ στελέχη του υπουργείου, την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ, ενώ μπορούν να λειτουργούν οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία, τα μίνι μάρκετ καθώς και τα βενζινάδικα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Πρωτόγνωρες εικόνες στη Βαρβάκειο: Η ουρά τύλιξε όλο το τετράγωνο! (pics+vids)