ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας: Αγάπη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη - Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Πάσχα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας: Αγάπη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη - Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Το φετινό Πάσχα είναι σίγουρα διαφορετικό, όμως το νόημα των ημερών, αυτό της αγάπης και της ελπίδας, είναι ακόμη πιο έντονο και ουσιαστικό.

Πάσχα το τερπνόν, άμωμον, μέγα. Πάσχα πανσεβάσμιον. Σήμερον πάσα κτίσις αγάλλεται και χαίρει, ότι Χριστός Ανέστη και Άδης εσκυλεύθη. Συμβολισμοί του Φωτός και του σκότους, της Ζωής και του θανάτου.

Σήμερα, όλη η Ελλάδα γιορτάζει. Η Ορθοδοξία στα πέρατα της γης μεταφέρει το μήνυμα της χαράς, της αισιοδοξίας, της αγάπης, της μεγάλης νίκης της ζωής επί του θανάτου: «Χριστός Ανέστη»!

Το Πάσχα, η μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας, έχει χρώμα ελληνικό, ιδιαίτερο, ένα πνεύμα που βασίζεται στην κατάνυξη, στην πίστη, στην προσμονή για Ανάσταση, κυρίως εσωτερική και πνευματική. Σήμερα γιορτάζουμε το πέρασμα από τον πόνο στη λύτρωση.

Η Εβδομάδα των Παθών, πιο επίκαιρη από ποτέ, μιας και η σκιά του φονικού κορονοϊού έχει καλύψει τον πλανήτη, άπλωσε τη θλίψη αλλά και τον προβληματισμό επάνω στο Σταυρό του μαρτυρίου του Θεανθρώπου, που για τον καθένα μας είναι μία προσωπική ανάγκη δικαίωσης και αναζήτησης μιας πασχαλιάς, μιας λύτρωσης.

Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που κληθήκαμε να ζήσουμε το τελευταίο διάστημα, ο ελληνικός λαός, απέδειξε και πάλι τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και τα ψυχικά του αποθέματα. Το φετινό Πάσχα είναι σίγουρα διαφορετικό και οι συνθήκες πρωτόγνωρες, όμως το νόημα των ημερών, αυτό της αγάπης και της ελπίδας, είναι ακόμη πιο έντονο και ουσιαστικό.

Ως λαός ανοιχτός, φωτεινός πρέπει να βρούμε τη δύναμη να αντέξουμε τα πάθη μας, να τα πολεμήσουμε και να τα νικήσουμε για μια ακόμη φορά.

Η Ανάσταση του Χριστού και το Άγιο Πάσχα, ας είναι και πάλι οι δυνάμεις εκείνες που θα δείξουν ότι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να μαχόμαστε και να νικάμε όταν είμαστε ενωμένοι και αδελφωμένοι.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η συντακτική ομάδα του Newsbomb.gr εύχεται ολόθερμα σε όλους τους αναγνώστες «Καλό Πάσχα» με υγεία και προκοπή. Ας είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα που καλούμαστε να είμαστε μακριά από τους ανθρώπους που αγαπάμε. Ας είναι αυτές οι μέρες οι τελευταίες που ο ελληνικός λαός αγωνιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κωδικός «σούβλισμα αρνιού» - Πώς θα αποτρέψει η ΕΛ.ΑΣ. τα καλέσματα στο σπίτι το Πάσχα