ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με μολότοφ στον ΣΚΑΪ: Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη - Ανήρτησαν και βίντεο στο διαδίκτυο

Επίθεση με μολότοφ στον ΣΚΑΪ: Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη - Ανήρτησαν και βίντεο στο διαδίκτυο
Φωτογραφία αρχείου από προηγούμενη επίθεση στον ΣΚΑΪ
INTIME NEWS

Ανάληψη ευθύνης για την καταδρομική επίθεση στον ΣΚΑΪ τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, έκαναν αναρχικοί με προκήρυξή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τέσσερις κουκουλοφόροι τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου περίπου στις 03.00, πέταξαν τρεις μολότοφ στο κτήριο του σταθμού.

Οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν περιμετρικά του τείχους στο δυτικό τμήμα και πέταξαν τρεις μολότοφ που δεν προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Οι δύο έπεσαν σε ένα μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και η τρίτη στο έδαφος.

Ο φύλακας ειδοποίησε την αστυνομία και άμεσα έφθασαν στο σημείο τρία περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ και η κινητοποίηση των ανδρών της ασφάλειας του σταθμού, ήταν έγκαιρη που κινήθηκαν προς το σημείο της επίθεσης προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση και να σβήσουν την φωτιά.

Οι αστυνομικοί με το που έφθασαν στο σημείο ξεκίνησαν την έρευνα προς πάσα κατεύθυνση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Στο κείμενο που ανήρτησαν υποστηρίζουν ότι έκαναν την επίθεση λόγω των ελλείψεων στο σύστημα υγείας στον κορωνοϊό στον τηλεοπτικό σταθμό που τον χαρακτηρίζουν ως «ανεπίσημο γραφείο τύπου της ΝΔ».

«Τα ξημερώματα του Σαββάτου 18/4 κάναμε την αρχή και επιτεθήκαμε με μολότοφ στο κτήριο του ΣΚΑΪ για να τους θυμίσουμε ότι όποια και να είναι η συγκυρία θα μας βρίσκετε απέναντι» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Οι αντιεξουσιαστές που υπογράφουν ως «Αναρχικοι/ες Συντροφοι/ες» καταλήγουν ότι «κατά την διάρκεια της δράσης τηρήσαμε όλα τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες, γάντια και κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ιερό αντάρτικο»: Έσπασαν την καραντίνα και πήγαν σε εκκλησίες - Συναγερμός σε Αθήνα, Βόλο, Θεσ/νίκη