ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου - Έτσι θα γίνει η άρση τους

Χαρδαλιάς: Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου - Έτσι θα γίνει η άρση τους

Τις τελευταίες ημέρες ένα είναι σίγουρο ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα στην κοινή μας προσπάθεια, είπε κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς οι παραβάτες ήταν λίγοι αλλά επανέλαβε ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου καθώς όπως τόνισε, ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ, αλλά όπως υπογράμμισε η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που τα επέβαλαν.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο για τη σταδιακή άρση των μέτρων. Βήμα-βήμα, με σταθερές κινήσεις. Υπομονή ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη οριστικά, τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την παράταση της ισχύος των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27 Απριλίου ως εξής: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

Όσον αφορά τις επιχειρησιακές εξελίξεις ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «μας απασχολεί το ζήτημα που έχει προκύψει στη δομή στο Κρανίδι. Περιμένουμε τα τεστ ώστε με βάση τα πρωτόκολλα να προχωρήσουμε στα απαραίτητα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες προσγειώθηκαν στην Ελλάδα 10 πτήσεις - 8 τακτικές και δύο επαναπατρισμού - με συνολικά 643 επιβάτες εκ των οποίων θετικοί βρέθηκαν τρεις, ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν σε 14ημερο αυτοπεριορισμό στο σπίτι

Για το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανακοίνωσε ότι η καραντίνα έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η επιχείρηση επαναπατρισμού για τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε αυτό. Συγκεκριμένα 160 πολίτες Τουρκίας έφτασαν ήδη στη χώρα οδικώς, ενώ αύριο, Τρίτη, αναχωρούν Βούλγαροι και Μολδαβοί ενώ αύριο θα ξεκινήσει και η αντίστοιχη διαδικασία για 76 Ινδονήσιους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος