ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Το «σκοτεινό» μυστικό της κλινικής «Κασταλία» που λίγοι θυμούνται...

Κορονοϊός: Το «σκοτεινό» μυστικό της κλινικής «Κασταλία» που λίγοι θυμούνται...
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:   Τις τελευταίες ώρες οι αρχές έχουν κάνει focus σε δύο ιδιωτικές κλινικές, και συγκεκριμένα σε Περιστέρι και Ελληνικό, καθώς εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού - Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr βρέθηκε στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό και κατέγραψε τις εικόνες καραντίνας στην οποία έχει μπει η δομή - Η κλινική «Κασταλία», δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την επικαιρότητα. Για την ακρίβεια στο παρελθόν είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο όταν μετά από έφοδο του ΣΔΟΕ σχηματίστηκε δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη της κλινικής ο οποίος συνελήφθη. 

Θυμίζουμε ότι η κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό, η δεύτερη δομή υγείας με κρούσματα κορονοϊού μετά τους «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι όπου κατέληξαν τρεις συμπολίτες μας.

Τον Ιούνιο του 2001 το πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα ήταν η σύλληψη του Πέτρου Λυμπέρη ιδιοκτήτη της «Κασταλίας».

Η περίφημη κλινική «Κασταλία» έγινε για πρώτη φορά γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το ΣΔΟΕ και η ΕΛ.ΑΣ έκαναν φύλλο και φτερό την κλινική του γνωστού ψυχιάτρου Πέτρου Λυμπέρη, ο οποίος συνελήφθη μάλιστα με την κατηγορία για χρήση ναρκωτικών. Μάλιστα στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μπήκαν και οι μέθοδοι θεραπείας που ακολουθούνταν στην συγκεκριμένη κριτική.

Η τηλεθέαση έφτασε στο ζενίθ όταν αποκαλύφθηκε ότι λίγο πριν από τη σύλληψη, στη θαλαμηγό του ψυχιάτρου βρίσκονταν πασίγνωστοι Έλληνες καλλιτέχνες. Μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και μάνατζερ.

Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες και πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων των καναλιών.

Δείτε φωτογραφίες από εκείνη την εποχή:

Πολλά χρόνια αργότερα, το 2005, όλοι οι κατηγορούμενοι απηλλάγησαν από τις κατηγορίες και η υπόθεση χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου…

Ο κ. Λυμπέρης επέστρεψε στην δουλειά του και η ζωή συνεχίστηκε.

Εν έτει 2020 η «Κασταλία» των Νοτίων Προαστείων ήρθε πάλι στην επικαιρότητα. Αυτή την φορά λόγω κορονοϊού.

Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί για τις κλινικές «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr, η κλινική «Κασταλία» είναι περιχαρακωμένη, καθώς δεν κυκλοφορεί κανείς εκτός αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις νεκροί είναι από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ενώ στην «Κασταλία» δεν υπάρχει νεκρός.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ.Χαρδαλιάς, ανέφερε χθες, πως η δομή αυτή, φιλοξενεί τριακοσίους τροφίμους και έχει 170 εργαζόμενους.

Σήμερα, έχουν διαγνωσθεί 110 αρνητικά δείγματα εργαζομένων στην κλινική «Κασταλία», ενώ έχουν πάρει δείγματα από όλους τους τρόφιμους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι που έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού, δεν γνωρίζουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί, παρόλα αυτά πήγαν στην κλινική σήμερα για να εργαστούν. Όπως ήταν αναμενόμενο τους έδιωξαν από την κλινική.

Ωστόσο κρίσιμο παραμένει το ερώτημα γιατί κυκλοφορούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα;

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος
  • μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
  • με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Το Newsbomb.gr στην κλινική «Κασταλία»:

Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο προς την παρέμβαση της Δικαιοσύνης είχε δείξει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος κατά την απογευματινή επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας είχε πει ότι θα αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν και ότι δεν μπορεί να υπάρξουν εκπτώσεις όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας ήταν οργισμένος για την χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων που είχε ως αποτέλεσμα δύο υγειονομικές δομές να εξελιχθούν σε εστίες διασποράς της πανδημίας.

«Ο κορονοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες. Επεσήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος. Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Τεράστια ανατροπή με τη διαθήκη του ηθοποιού