ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Μην κάνει κανείς σχέδια για εκδρομή την Πρωτομαγιά

Χαρδαλιάς: Μην κάνει κανείς σχέδια για εκδρομή την Πρωτομαγιά
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ΕιδήσειςΤον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες μέρες προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο φονικός ιός έκοψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί αυξημένες άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υπενθύμισε πως τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων ισχύουν στο ακέραιο όπως ισχύουν και τα πρόστιμα.

Παράλληλα τόνισε με αφορμή την επερχόμενη απεργία της Πρωτομαγιάς ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει σχέδια εξόδου για την Πρωτομαγιά καθώς κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής.

«Μπορεί όσο περνάει ο καιρός να είναι πιο δύσκολο να μείνουμε σπίτι, ωστόσο δεν πρέπει η ανυπομονησία και η κούραση να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανέφερε επίσης πως από την Δευτέρα θα μπορεί να γίνεται μετακίνηση προς δικαστήρια και Ειρηνοδικεία με τον κωδικό “Β2”, δηλαδή αυτόν για τις τράπεζες.

Συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Μέχρι να βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια. Καθημερινά ακούτε πληροφορίες για το τι ανοίγει και πότε ανοίγει. Τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδες θα ξέρετε ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι με επίσημες ανακοινώσεις. Λίγη υπομονή ακόμα. Η επόμενη φάση θα είναι σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και όχι στη συνηθισμένη καθημερινότητα. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη. Θα έχουμε κρούσματα, θα χάνουμε δυστυχώς συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής. Κάποιες περιοχές μπορεί να ξαναμπούν σε καραντίνα. Καθημερινά θα αξιολογούμε την κατάσταση».

Με αφορμή τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε η Αρχή Διαφάνειας στην κλινική «Ταξιάρχαι» ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε οριζόντιους ελέγχους σε ιδιωτικούς φορείς Υγείας από την Αρχή Διαφάνειας. Ανακοίνωσε επίσης ότι από Τρίτη αίρονται οι περιορισμοί στη Μύκονο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κανένας θάνατος στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες - 16 νέα κρούσματα